Tärkeä tiedote   |  14.03.2024  Rikkivaseliinivoidetta syyhyn hoitoon valmistavat apteekit

‹ Takaisin

  |  28.09.2016

Apteekit kouluttavat farmasian opiskelijoita – kaikille löytyy harjoittelupaikka

Farmasian opiskelijoilla ei ole pulaa harjoittelu­paikoista: jokainen löytää opintoihin kuuluvaa harjoitteluaan varten paikan apteekista.

Yksityisistä suomalaisista apteekeista noin 400 toimii yliopistojen hyväksymänä opetusapteekkina eli tarjoaa palkallista harjoittelua alan opiskelijoille.

Farmaseutin ja proviisorin opintoihin kuuluu kuuden kuukauden harjoittelujakso, jonka voi suorittaa osittain tai kokonaan apteekissa. Harjoittelun aikana opiskelija harjoittelee ohjaajan valvonnassa etenkin farmaseuttisia tehtäviä, kuten lääkeneuvontaa ja lääkkeiden toimittamista asiakkaille.

Apteekkariliiton tekemän selvityksen mukaan opiskelijan opetukseen ja palautekeskusteluihin on opetusapteekeissa varattu keskimäärin 40 tuntia. Lisäksi opiskelija aloittaa lääkkeiden toimittamisen ja niihin liittyvän neuvonnan kokeneen ammattilaisen ”vierihoidossa” ja henkilökunta on jatkuvasti opiskelijan tukena.

– Olemme tyytyväisiä opetusapteekkien opetukseen. Opiskelijat kehittyvät todella paljon käytännön työtehtävien kautta harjoittelujaksojen aikana. Esimerkiksi vuorovaikutustaitojen harjoittelu konkarin tukemana antaa hyvät ja monipuoliset valmiudet toimia farmaseutin työssä apteekissa, sanoo apteekki­harjoittelu-opetusjakson johtaja, yliopisto-opettaja Paavo Tanskanen Itä-Suomen yliopistosta.

JENNI JUNTUNEN