‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  26.02.2015

Mikä väsyttää?

Sain pahaan hiivaan 28 päivän Diflucan-kuurin. Olo on väsynyt, lihakset jumissa ja on kipeän olon tunne. Veikkaan olon johtuvan kuurista. Olen syönyt seitsemän tablettia ja mietin helpottaako tämä olo vasta kuurin loputtua.Hiivasta haluan eroon, enkä voisi keskeyttää näiden syöntiä. Mikä aine tekee tämän vetämättömän olon?

Väsyneelle ololle voi olla hyvin yksinkertainen selitys. Tulehdussairaus ja siitä paraneminen väsyttää ja uni antaa elimistölle aikaa parantua.

Toisaalta kysymyksenne on siinä mielessä erittäin tärkeä, että Diflucanilla (flukonatsolilla) saattaa olla hankalia yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa. Apteekissa on aina tärkeää kertoa kaikista käytössä olevista lääkkeistä, vitamiineista ja luontaistuotteista, jotta nämä asiat voidaan huomioida.

Diflucan estää monen lääkeaineen hajoamista maksassa. Silloin elimistöön kertyy liikaa tätä toista lääkeainetta, mistä voi seurata ongelmia. Kyseeseen voivat tulla muun muassa verenpaineeseen ja sydämen toimintaan liittyvät oireet.

Terveyskeskukseen tai apteekkiin on tärkeää ottaa yhteyttä aina, jos epäilee lääkehaittaa.

Näillä tiedoilla oikea osoite on kuitenkin lääkäri, joka pystyy tutkimuksensa perusteella arvioimaan tilannettanne kokonaisuutena. Onhan täysin mahdollista, ettei tuntemuksenne liity mitenkään hiivatulehdukseen tai sen lääkehoitoon.

Apteekkari Merja Aaltonen, Heinolan Keskusapteekki

Apteekki

APTEEKKIHAKU