‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  26.02.2015

Miksi en saa korvausta?

Minulla on paha skolioosi. Kivut ovat aika ajoin todella kovat ja viiltävät. Lisäksi minulla on todettu nivelrikkoa sormissa ja varpaissa. Sormet ovat aamuisin kipeät ja jäykät, jalkaterät ovat koko päivän kipeät. Maksukattoraja on täyttynyt. Miksi en saa korvausta Arthryl-lääkkeestä, joka on juuri nivelrikkoon? Panacod, Burana 600 mg ja Lyrica korvataan.

Viime numeron Apteekkari vastaa -palstalla kerroin perusteellisesti suurten lääkekustannusten korvaamisesta. Jos lehteä ei ole enää tallella, sitä ja myös vanhempia Terveydeksi!-lehden numeroita voi lukea osoitteessa Terveydeksi.fi > Näköislehden arkisto. Apteekkari vastaa -palstan kysymykset vastauksineen löytyvät myös suoraan kyseisen sivun Apteekkari vastaa -valikosta.

Kertauksena tässä, että kun korvattavien lääkkeiden omavastuuosuuksien summa ylittää vuosittain määriteltävän rajan (tänä vuonna 612,62 euroa), maksaa lääkkeen käyttäjä kustakin seuraavasta Kela-korvauksen piiriin kuuluvasta lääkkeestään vain 1,50 euroa ja Kela korvaa loput.

Olette nyt törmännyt poikkeukseen. Koska Arthryl ei ole lääkekorvausjärjestelmään kuuluva lääke, sitä ei huomioida myöskään maksettaessa korvausta suurista lääkekustannuksista. Tästäkin löytyy lisätietoa edellisen numeron vastauksessa.

Apteekkari Merja Aaltonen, Heinolan Keskusapteekki

Apteekki

APTEEKKIHAKU