‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  01.06.2015

Sopiiko Hydrex sulfa-allergisille?

Sain astmalääkäriltäni Hydrex-nesteenpoistolääke-reseptin. Nilkkoja turvottaa ja käytän Hydrexiä joskus. Nyt oli juuri sellainen tilanne ja otin yhden tabletin. Sitten aloin lukea pakkausselostetta ja huomasin, että siinä varoitetaan, ettei lääke sovi sulfa-allergisille. Minähän olen sulfa-allerginen! Mitä minulle nyt tapahtuu?

Varoitus tarkoittaa sitä, että sulfasta allergisen reaktion saanut henkilö saattaa saada reaktion myös hydroklooritiatsidista, jota Hydrex sisältää vaikuttava aineenaan.

Usein kyseessä on ihottuma, joskus hengenahdistus. Tai sitten ei tule mitään reaktiota. Jos Teille ei tähän mennessä ole tullut mitään reaktiota, ei ole syytä olla huolissaan. Ottamanne lääke on jo poistunut elimistöstä. En kuitenkaan suosittele, että käyttäisitte tätä lääkettä enää.

Lääkkeen pakkausseloste kannattaa lukea etukäteen ennen lääkkeen ottamista. Siten saa lääkkeestään parhaan mahdollisen hyödyn ja välttää mahdolliset haitat. Lääkeallergioista on syytä myös mainita aina lääkärille, joka on määräämässä jotakin uutta lääkettä. Epäselvissä asioissa voi aina kysyä apteekista lisätietoja.

Apteekkari Merja Aaltonen, Heinolan Keskusapteekki

Apteekki

APTEEKKIHAKU