‹ Takaisin

Ihonhoito  |  23.02.2018

5 vinkkiä – Näin nautit turvallisesti kevätauringosta

Valon määrä lisääntyy nopeasti keväällä. Kevätauringossa kannattaa kuitenkin pitää varansa, sillä pitkän talven jälkeen iho palaa herkemmin kuin kesällä.

  1. UV-indeksi ilmoittaa auringon haitallisen UV-säteilyn määrän. Kun indeksi on yli kolme, tulisi auringolta suojautua tuulisena tai viileänäkin päivänä. Suomessa UV-kerroin voi olla yli kolme jopa jo maaliskuussa. Indeksin voi tarkistaa Ilmatieteen laitoksen sivulta.
  2. Vaatteet suojaavat ihoa hyvin. Leveä-lierinen hattu suojaa silmiä, päätä ja niskaa auringonsäteiltä.
  3. Silmien ehdoton suoja on hyvät aurinkolasit. Leveäsankaiset lasit suojaavat silmiä myös sivulta tulevilta auringonsäteiltä.
  4. Kasvojen iho on kätevä suojata valitsemalla päivävoiteeksi UV-suojallinen kosteusvoide. Suojakertoimen kannattaa olla vähintään 30. Jos ulkoilee paljon, taskussa voi kuljettaa mukana aurinkosuojapuikkoa. Puikolla voi helposti lisätä suojaa nenään, poskipäihin ja huuliin.
  5. Jotkut lääkeaineet herkistävät ihoa UV-säteilylle, jolloin iho saattaa palaa helpommin. Yhteisvaikutuksia auringon kanssa voi olla esimerkiksi antibiooteilla, tulehduskipulääkegeeleillä tai nesteenpoistolääkkeillä. Lue lisää verkkojutustamme.


Teksti: Elina Aaltonen
Kuva: iStockphoto

Julkaistu: Terveydeksi! 1/2018

Apteekki

APTEEKKIHAKU