‹ Takaisin

Lääketietoa  |  08.12.2016

Apteekki siirtyy digiaikaan – asiointi helpottuu

Tulevaisuudessa digitaaliset palvelut helpottavat apteekissa asiointia ja lääkkeiden käyttöä. Vaikka palvelut sähköistyvät, apteekit työntekijöineen eivät häviä katukuvasta.

1. Apteekkien digitalisaatio tarjoaa tulevaisuudessa mahdollisuuden palvella sinua paremmin.

2. Apteekkien ja muun terveydenhuollon yhteistyö tiivistyy. Luvallasi tieto kulkee saumattomasti lääkärisi ja apteekin välillä. Joskus lääkäri voi määritellä lääkehoidollesi tavoitteen, jonka toteutumista voit seurata apteekin tuella.

3. Unohtuuko joskus seuraavan lääke-erän hankinta? Tulevaisuudessa apteekki voi muistuttaa sinua, kun on aika tulla ostamaan lääkkeitä.

4. Apteekista voidaan tarjota erilaisia digitaalisia palveluita tukemaan lääkehoitosi onnistumista. Saat enemmän tietoa juuri sinua kiinnostavista asioista.

5. Digitalisaatio ei korvaa lähiapteekkiasi tai ihmistä. Apteekin tutut farmaseutit ovat palvelemassa sinua edelleen. Heillä on kuitenkin apunaan nykyistä enemmän tietoa ja työkaluja lääkehoitosi onnistumisen tueksi.

6. Tulevaisuudessa saat lääkkeet haluamallasi tavalla. Voit pistäytyä apteekkiin, hakea lääkkeet noutolokerosta tai tilata lääkkeet kotiin kuljetettuina.

 

Apteekki palvelee jo verkossa

  • Suomessa toimii noin 80 verkkoapteekkia, joista osa myy myös reseptilääkkeitä.
  • Lääkkeiden tilaaminen suomalaisista verkkoapteekeista on turvallista toisin kuin ulkomaisista nettiapteekeista, joissa myydään paljon väärennettyjä lääkkeitä.
  • Reseptilääkkeiden ostaminen verkkoapteekista edellyttää sähköistä reseptiä. Lääkekorvaukset tarkistetaan sähköisesti Kelasta.

Katso animaatiovideo apteekkien tulevista digitaalisista palveluista osoitteessa apteekki.fi.

Teksti Katariina Kalsta

Apteekki

APTEEKKIHAKU