Tärkeä tiedote   |  14.03.2024  Rikkivaseliinivoidetta syyhyn hoitoon valmistavat apteekit

‹ Takaisin

Ravitsemus ja liikunta  |  14.04.2022   |  KATI SÄRKELÄ   |  PEKKA HOLMSTRÖM / OTAVAMEDIA

Raidallinen mangorahka

Mehukkaan raikaasta, kuitupitoisesta mangosta syntyy nopeasti herkullinen jälkiruoka.

4 annosta, alle 30 minuuttia

Raakaineet:

  • 200 G RAHKAA TAI VASTAAVAA KASVIPOHJAISTA VALMISTETTA
  • 200 G BULGARIANJOGURTTIA TAI VASTAAVAA KASVIPOHJAISTA VALMISTETTA
  • 1/2 DL JUOKSEVAA HUNAJAA
  • 1–2 MANGOA TAI 1 TLK SÄILÖTTYJÄ MANGOVIIPALEITA

Valmistusohje:

1. SEKOITA RAHKA, jogurtti ja hunaja.

2. PALOITTELE MANGOVIIPALEET.

3. ASETTELE MANGOPALOJA ja jogurttirahkaa kerroksittain laseihin. Valuta halutessasi vielä mangokerrosten päälle hunajaa.

4. VAIHTELUA SAAT erilaisilla lisukkeilla, mangon kanssa sopivat esim. rouhitut pähkinät, vanilja-aromi, kardemumma, kookoshiutaleet tai minttu.

Ravintosisältö:

ANNOS 213 kcal

HIILIHYDRAATTEJA 36 G

RASVAA 4 G

PROTEIINIA 7 G

KUITUA 6 G

Milloin mango on kypsä?

Mangot tuodaan Suomeen raakana, ja kaupassakin ne ovat yleensä turhan kovia. Hedelmää kannattaa kypsytellä kotona huoneenlämmössä 4–7 päivää. Kylmässä mangot saattavat paleltua ja pilaantua. 

Kypsä hedelmä on pehmeä, se antaa hiukan periksi painettaessa. Kypsä mango myös tuoksuu voimakkaasti, ja leikatessa siitä tihkuu makeaa mehua.

Kaupan ”syöntikypsä” mango ei välttämättä ole aivan tarpeeksi kypsä tai toisinaan hedelmä on ylikypsä. Arvioi aina kypsyyttä itse ennen kuin valmistaudut herkuttelemaan. Mangoa voi kokeilla myös lämpimissä ruoissa.

Herkullisen maun ohella mango on myös terveyspommi. Se sisältää runsaasti esimerkiksi kuitua, A-, B6-  ja C-vitamiinia.

Julkaistu Terveydeksi! 1/2022

Apteekki

APTEEKKIHAKU