‹ Takaisin

  |  24.11.2015

Burana-Caps-valmiste vedetään pois myynnistä

Kuluttajia pyydetään palauttamaan sekä avatut että käyttämättömät Burana-Caps 400 mg -pakkaukset lähimpään apteekkiin.

Ranskalaisen lääketehtaan kapselivalmistuksessa on havaittu tuotanto-ongelmia, joiden vuoksi lääkepakkauksiin on voinut päätyä yksittäisiä kapseleita muista lääkkeistä.

Kyseinen lääketehdas valmistaa muutamia Suomessa myynnissä olevia valmisteita, muun muassa Orionin Burana-Capsia.

Burana-Caps pois apteekeilta ja kuluttajilta

Orion on päättänyt vetää varotoimenpiteenä pois myynnistä särkylääkkeenä käytetyn Burana-Caps 400 mg -kapselin, joka valmistetaan kyseisessä tehtaassa.

Orionilla ei ole tiedossa yhtään tapausta, jossa asiakas olisi havainnut vieraita kapseleita pakkauksestaan.

Koska sekaantumisriskiä ei voida kokonaan sulkea pois, valmiste poistetaan varmuuden vuoksi apteekkimyynnistä. Kuluttajia pyydetään palauttamaan sekä avatut että käyttämättömät Burana-Caps 400 mg -pakkaukset lähimpään apteekkiin 22. joulukuuta mennessä.

Apteekissa täytetään palautuslomake, johon merkitään asiakkaan tilinumero. Orion hyvittää pakkauksen hinnan asiakkaan tilille.

Burana-Caps 400 mg kapseli on punainen, soikea, pehmeä liivatekapseli, joka sisältää kirkasta viskoosia nestettä. Kapselin pituus noin 15 mm ja leveys noin 10 mm. Kapselissa on merkintä BURANA.

Kapselin ja pakkauksen kuva löytyy Orionin nettisivuilta osoitteesta www.orion.fi. Mahdolliset vieraat kapselit voi hyvin erottaa väriltään, muodoltaan, kooltaan tai merkinnöiltään Burana-Caps-kapseleista.

TIINA KUOSA