Tärkeä tiedote   |  14.03.2024  Rikkivaseliinivoidetta syyhyn hoitoon valmistavat apteekit

‹ Takaisin

  |  18.01.2018

Diabetespotilailla muita enemmän infektioita

Tyypin 1 diabetesta sairastavat joutuivat infektioiden takia sairaalahoitoon lähes neljä kertaa todennäköisemmin kuin verrokit.

,

Diabetesta ja varsinkin tyypin 1 diabetesta potevat sairastuvat tavallista todennäköisemmin erilaisiin infektioihin ja joutuvat niiden takia sairaalahoitoon, tuore tutkimus osoittaa.

Tulosten perusteella diabetesta sairastavien riski sairastua 19 eri infektioon on selvästi suurempi kuin terveiden samanikäisten. Varsinkin luiden ja nivelten infektiot, sepsis eli verenmyrkytys ja ihonalaisen sidekudoksen infektiot ovat potilailla yleisempiä.

Tyypin 1 diabetesta sairastavat joutuivat infektioiden takia sairaalahoitoon lähes neljä kertaa todennäköisemmin ja tyypin 2 diabetesta sairastavat kaksi kertaa todennäköisemmin kuin verrokit.

Tyypin 1 diabeetikot myös menehtyvät infektioihin todennäköisemmin kuin tyypin 2 diabetesta sairastavat.

Tässä aineistossa arviolta 6 prosenttia kaikista infektioiden aiheuttamista sairaalahoidoista ja 12 prosenttia kuolemista liittyi diabetekseen.

Tutkimus perustuu runsaan 100 000 diabetesta sairastavan ja 200 000 terveen britin terveystietoihin vuosilta 2008–2015. Seurattavat olivat 40–89-vuotiaita.

Tutkimus julkaistiin Diabetes Care -lehdessä.

UUTISPALVELU DUODECIM

Kuva: Ingimage