Tärkeä tiedote   |  14.03.2024  Rikkivaseliinivoidetta syyhyn hoitoon valmistavat apteekit

‹ Takaisin

  |  24.03.2020   |  TARU VANHALA   |  INGIMAGE

Digipalveluista koronatietoa

Omaolo.fi, koronabotti ja chatti-neuvonta antavat luotettavaa tietoa koronaviruksesta ja vastauksia kysymyksiin.

,

Koronavirusepidemia on herättänyt valtavan määrän kysymyksiä ja eri neuvontakanavat ovat ruuhkautuneet. Kansalaisille on nopealla aikataululla perustettu useita digipalveluita tiedon saannin helpottamiseksi. Digitaalisten palveluiden käyttö helpottaa ammattihenkilöiden työkuormaa ja epidemian aiheuttamaa puhelinruuhkaa.

Omaolo.fi -sivustolla tartuntaa epäilevä voi tehdä oirearviokyselyn suomeksi tai ruotsiksi. Palvelu tarjoaa myös luotettavaa ja ajantasaista informaatiota koronaviruksesta.

Terveyskylän koronabotti sisältää kysymyksiä ja vastauksia oireista, kanssakäymisestä sairastuneiden kanssa, riskiryhmiin kuulumisesta sekä mahdollisesta altistumisesta. Palvelu tarjoa lisäksi henkistä tukea epidemian aiheuttamaan ahdistukseen.

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -chatti on avattu valtioneuvoston verkkosivuille. Chatissa vastataan yleisiin kysymyksiin koronaviruksesta ja se on avoinna arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Palvelu tällä hetkellä suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi ja englanniksi.