‹ Takaisin

  |  24.02.2020   |  TARU VANHALA   |  ISTOCK

Emerade -adrenaliinikynät pyydetään palauttamaan takaisin apteekkiin

Asiakkaita pyydetään palauttamaan Emerade-adrenaliinikynät takaisin apteekkiin. Ennen palautusta tulee kuitenkin olla yhteydessä lääkäriin ja hankkia resepti korvaavalle adrenaliinivalmisteelle.

,

Anafylaktisiin sokkeihin käytettävien Emerade-kynien jakelu apteekkeihin keskeytettiin jo aiemmin syyskuussa tuotevirheselvityksen vuoksi. Nyt Emeraden myyntiluvan haltija PharmaSwiss Ceská republica s.r.o. vetää valmisteet takaisin myös asiakkailta.

Selvitys on paljastanut teknisen vian adrenaliinikynän toiminnassa. Lääkeannoksen saaminen kynästä on edellyttänyt voimakkaampaa painallusta ja tämä on johtanut tilanteisiin, joissa kynä ei ole aktivoitunut tarvittaessa.

Takaisinveto koskee kaikkien Emerade-adrenaliinikynän vahvuuksia ja eriä, joissa on vielä käyttöaikaa. Ensitoimenpiteenä Emeraden käyttäjä ohjataan hankkimaan lääkäriltä resepti toiselle adrenaalikynävalmisteelle (Epipen tai Jext). Palauttaessa käyttämättömän Emerade-kynän, asiakas saa toisen valmistajan vastaavan tuotteen veloituksetta tilalle.

Toimintaohjeet apteekeille palautustilanteisiin löytyvät Apteekkariliiton SALKKU-palvelusta.