Tärkeä tiedote   |  09.01.2018  Jäitkö ilman migreenilääkettä? Toimi silloin näin!

‹ Takaisin

09.01.2018

Jäitkö ilman migreenilääkettä? Toimi silloin näin!

Apteekeissa on saatavilla alkuperäislääke Imigran Radista. Lisäksi on saatavilla 50 mg vahvuisia sumatriptaanivalmisteita, joista pienin pakkaus on saatavilla myös ilman reseptiä. Myös muita triptaanivalmisteita on saatavilla reseptillä.

Migreenin hoitoon käytettävistä, 100 mg vahvuisista sumatriptaanivalmisteista on tällä hetkellä Suomessa saatavilla ainoastaan alkuperäisvalmiste Imigran Radista.

Edullisempia 100 mg vahvuisia sumatriptaanivalmisteita ei ole tällä hetkellä saatavilla Suomessa lainkaan. Apteekeissa on kuitenkin yhä tarjolla 50 mg vahvuisia sumatriptaanivalmisteita sekä muita triptaanivalmisteita.

Apteekki auttaa mielellään löytämään mahdollisen korvaavan keinon lääkehoidon jatkumiseksi ja kertoo myös lääkkeiden hintaeroista.

Eri valmisteiden hintatietoja voit tarkistaa myös lääkekorvauslaskurista.

Alle on listattu mahdolliset vaihtoehdot lääkehoidon jatkumisen turvaamiseksi.

Imigran Radis 100 mg on saatavilla reseptillä

Apteekki voi toimittaa alkuperäisvalmiste Imigran Radis 100 mg, jos on voimassa oleva resepti 100 mg vahvuiselle sumatriptaanivalmisteelle.

Alkuperäislääke on rinnakkaislääkettä kalliimpi, mutta siitä saa täyden Kela-korvauksen niin kauan kuin edullisempia rinnakkaislääkkeitä ei ole saatavilla.

Sumatriptaani 50 mg (2 tabl) saatavilla ilman reseptiä

Voit ostaa 2 tabletin pakkauksen sumatriptaani 50 mg apteekista ilman reseptiä, jos seuraavat kriteerit täyttyvät.

  • Sinulla on lääkärin toteama migreeni;
  • Sinulla on lääkärin määräämä sumatriptaaniresepti, jonka voimassaolo on päättynyt korkeintaan kuusi kuukautta aiemmin;
  • Oireesi viittaavat migreeniin;
  • Olet käyttänyt sumatriptaania migreenin hoitoon aiemmin.

Sumatriptaani 50mg, suuremmat pakkauskoot saatavilla reseptillä

Apteekeissa on saatavilla myös isompia pakkauksia sumatriptaani 50 mg. Apteekki voi toimittaa näitä asiakkaalle lääkärin määräyksestä. Mikäli tarvitset näitä, ota yhteys lääkäriin.

Muita triptaanivalmisteita on saatavilla reseptillä

Apteekeissa on tarjolla myös useita muita triptaanivalmisteita. Valmisteissa on samanlainen vaikutustapa, mutta eri vaikuttava aine. Apteekki voi toimittaa näitä asiakkaalle lääkärin määräyksestä. Mikäli tarvitset näitä, ota yhteys lääkäriin.

Tämänhetkisen alustavan arvion mukaan edullisempaa Sumatriptan 100 mg –valmistetta on jälleen saatavilla viikolla 6.

Päivitetty 10.1.2018 klo 8.15. Lisätty tiedot alkuperäisvalmiste Imigran Radisin saatavuudesta ja lisätty linkki lääkekorvauslaskuriin.

Päivitetty 17.1.2018 klo 11.36. Päivitetty arviota edullisemman Sumatriptan 100 mg - valmisteen saatavuudesta.