Tärkeä tiedote   |  14.03.2024  Rikkivaseliinivoidetta syyhyn hoitoon valmistavat apteekit

‹ Takaisin

  |  20.09.2016

Luotettavaa lääketietoa nyt Facebookissa

Facebookin Tunne lääkkeesi -sivun tavoitteena on lisätä luotettavien lääketiedon lähteiden tunnettuutta.

Tunne lääkkeesi -sivu on lääkeinformaatioverkoston kokeilu yhteisestä sosiaalisen median väylästä.

Sivu on toteutettu lääkealan toimijoiden ja potilasjärjestöjen yhteistyönä. Teemoina ovat muun muassa turvallinen kivun itsehoito ja ikääntyneiden lääkehoito, biosimilaarit, sydän- ja verisuonisairauksien lääkkeet, rokotukset sekä ajantasainen lääkityslista.

– Toivomme terveydenhuollon ammattilaisten ja lääkkeiden käyttäjien löytävän Facebook-sivun ja tuntevan sen omakseen, toteaa Fimean tutkimus- ja kehittämispäällikkö sekä lääkeinformaatioverkoston koordinaattori Katri Hämeen-Anttila.

Hämeen-Anttila muistuttaa, että lääkkeiden käyttäjät käyttävät yhä enemmän internetistä löytyvää tietoa tiedonlähteenään etsiessään lääkkeisiin liittyvää tietoa. Usein tiedonhaku johtaa internetin keskustelupalstoille, joilla jaetaan kokemusperäistä tietoa lääkkeistä.

– Luotettavat lääketiedon lähteet eivät välttämättä ole lääkkeiden käyttäjien tiedossa ja taidot arvioida löytyneen lääketiedon lähteitä voivat olla puutteelliset. Siksi on tärkeää, että myös terveydenhuollon ammattilaiset ovat mukana sosiaalisessa mediassa keskustelemassa lääkkeisiin liittyvistä asioista, Hämeen-Anttila.

Tykkää ja keskustele! Tunne lääkkeesi -sivuun Facebookissa >

TIINA KUOSA