Tärkeä tiedote   |  14.03.2024  Rikkivaseliinivoidetta syyhyn hoitoon valmistavat apteekit

‹ Takaisin

  |  06.11.2014

Maksuttomat influenssarokotukset alkamassa

Rokote kannattaa ottaa, sillä influenssa voi olla vaarallinen etenkin 65 vuotta täyttäneille, pitkäaikaissairaille ja raskaana oleville.

Maksuttomaan influenssarokotteeseen ovat oikeutettuja 6–35 kuukauden ikäiset lapset, vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiri, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset sekä varusmiespalvelukseen astuvat. Tästä syksystä alkaen rokotteen saa maksutta myös apteekkihenkilöstö, joka työssään altistuu merkittävästi influenssalle.

Rokotteen ottaminen suojaa lähipiiriä

Rokote estää influenssavirusta tarttumasta, joten rokottaminen suojaa myös rokotetun läheisiä. Rokote kannattaa ottaa, jos lähipiirissä on vakavalle influenssalle altis henkilö, kuten 65 vuotta täyttänyt, pitkäaikaissairas, raskaana olevat tai vastasyntynyt.

Alle puolivuotiaita vauvoja ei voi rokottaa, joten he hyötyvät lähipiirin rokotusten tuottamasta lisäsuojasta. Raskaana olevien läheisten rokottaminen suojaa tulevaa vauvaa. Lisäsuojasta hyötyvät myös ikääntyneet ja pitkäaikaissairaat, joilla rokotteen teho jää vajaaksi.

On arvioitu, että jopa kolme neljästä tartunnan saaneesta on oireeton ja voi tietämättään levittää influenssaa eteenpäin. Influenssaa voi myös tartuttaa eteenpäin ennen kuin omat oireet ovat alkaneet.

TIINA KUOSA