‹ Takaisin

  |  25.05.2018

Muista hygienia grillatessa

Puhtaus on puoli ruokaa, sanoo vanha kansa. Kun pidät nämä hygieniasäännöt mielessä grillatessa, vältyt ruokamyrkytyksiltä ja salmonellalta.

,











  • Pese kädet hyvin ennen ruuanlaittoa.
  • Pese raa’at vihannekset huolellisesti ennen syöntiä.
  • Vältä pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita.
  • Kypsennä kaikki liha huolellisesti.
  • Säilytä kypsentämätön liha erillään vihanneksista, kypsennetyistä ruuista ja valmisruuista.
  • Pese veitset ja leikkuulaudat käsiteltyäsi lihaa tai vihanneksia.
  • Käytä lihoille ja vihanneksille eri leikkuulautaa.
  • Käsittele kananliha omalla alustallaan ja erillään muista lihoista.
  • Pese kädet huolellisesti ennen ruokailua ja aina WC-käynnin jälkeen.
  • Käytä käsienpesussa nestesaippuaa ja omaa käsipyyhettä tai kertakäyttöpyyhettä.


Lähde: THL
Kuva: Pexels

Julkaistu Terveydeksi! 2/2018