Tärkeä tiedote   |  14.03.2024  Rikkivaseliinivoidetta syyhyn hoitoon valmistavat apteekit

‹ Takaisin

  |  28.09.2016

Pukeudutaan punaiseen!

Maailman sydänpäivää vietetään kaikkialla maailmassa torstaina, syyskuun 29. päivänä.

Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta sepelvaltimotaudista ja sen riskitekijöistä.

Tavoitteena on kannustaa ihmisiä hyviin elintapoihin. Terveellisellä ruoalla, liikunnalla ja tupakoimattomuudella sekä liiallisen stressin välttämisellä voidaan ennaltaehkäistä tehokkaasti sydänsairauksia. 

Suomen Sydänliitto rohkaisee kaikkia, joilla on sydän, pukeutumaan punaiseen maailman sydänpäivän kunniaksi. Jos ei halua olla kokonaan punaisissa, voi asua täydentää punaisille asusteilla tai koruilla.

Iloiseen punaiseen kampanjaan voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa. Facebookissa ja Twitterissa (Punainen, Sydän ja Sydänliitto) tämä onnistuu käyttämällä tunnisteita #maailmansydänpäivä ja #pukeudupunaiseen. Instagramissa kuvansa jakaneille on tiedossa arvontapalkintoja.

Omia kuvia voi ladata myös kampanjasivustolle sydan.fi/punainen, jossa voi myös äänestää muiden kuvia. Kuvan julkaisseiden ja äänestäneiden kesken luvassa yllätyspalkintoja.

Pukeudu punaiseen -kampanjan yhtenä osana kerätään rahaa sydänterveyden edistämisen työhön Sydänliitolle. Tämä tehdään myymällä Sydän tekee hyvää –arpoja digitaalisesti osoitteessa sydän.fi/arpa.

TIINA KUOSA