Tärkeä tiedote   |  14.03.2024  Rikkivaseliinivoidetta syyhyn hoitoon valmistavat apteekit

‹ Takaisin

  |  02.11.2015

Sähköisen reseptin uusimispyynnön voi jatkossa tehdä verkossa

PÄIVITETTY 5.11.2015 klo 13.54 Marraskuussa tulee mahdolliseksi tehdä uusimispyyntö omasta reseptistä lääkärille Omakanta-palvelun kautta. Uusimispyynnön voi tehdä edelleen myös apteekissa.

Uusi marraskuun alusta käyttöön tullut ominaisuus on myös se, että Omakannan kautta voi kieltää sähköisten reseptien näkymisen terveydenhuollon toimijoille ja apteekeille.

Mikäli henkilö kieltää reseptien näkymisen, voidaan reseptit toimittaa apteekista ainoastaan lääkäriltä saadun potilasohjeen tai Omakannasta itse tulostetun yhteenvedon perusteella.

– Kannattaa huomioida, että reseptien näkymisen kieltäminen hankaloittaa lääkityksen kokonaisuuden hallintaa. Silloin esimerkiksi lääkäri ei välttämättä pysty arvioimaan mahdollisia yhteisvaikutuksia lääkkeitä määrätessään, muistuttaa asiantuntijaproviisori Iiro Salonen Apteekkariliitosta.

Marraskuun alusta alkaen tiettyjen lääkkeiden – huumausaineiden ja pääasiassa keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden – reseptit voi saada vain sähköisinä. reseptit voi saada vain sähköisinä. Loputkin paperireseptit siirtyvät historiaan reilun vuoden päästä, sillä vuoden 2017 alusta alkaen kaikki reseptit määrätään sähköisinä.

Omakanta on kansalaisille tarkoitettu verkkopalvelu, jossa voi tutustua omiin hoitotietoihin ja sähköisiin reseptitietoihin sekä päättää terveyteen liittyvistä asioista.

Omakanta-palveluun > 

JENNI JUNTUNEN

Päivitetty 5.11.2015 klo 13.54 Uutista on korjattu Omakannasta tehtävän uusimisominaisuuden aikataulun osalta. Alkuperäisestä tiedosta poiketen uusimispyynnön tekeminen Omakannassa on mahdollista vasta myöhemmin marraskuussa, ei marraskuun alusta alkaen, kuten Kela on aiemmin tiedottanut. Tarkempi aikataulu ei ole vielä tiedossa. Muut uutisessa mainitut muutokset tulivat voimaan suunnitellusti marraskuun alussa.