Tärkeä tiedote   |  14.03.2024  Rikkivaseliinivoidetta syyhyn hoitoon valmistavat apteekit

‹ Takaisin

  |  27.10.2017

Talviaikaan siirtyminen vapauttaa tunnin lisäaikaa liikunnalle

Kysy apteekistasi, miten liikunta vaikuttaa oman sairauden hoitotasapainoon.

,

Suomi siirtyy sunnuntain vastaisena yönä taas talviaikaan, ja sen kunniaksi kymmenet apteekit järjestävät sunnuntaina erilaisia liikunnallisia tempauksia.

Kyse on Hengitysliiton ja Suomen Apteekkariliiton jokavuotisesta kampanjasta, jolla suomalaisia on houkuteltu käyttämään ”säästynyt tunti” liikuntaan.

Lisäaikaa Liikunnalle –tapahtumat järjestetään nyt jo 19. kerran. Tänä vuonna teemana on ”Suomi liikkuu 100 lasissa”, joka juhlistaa samalla Hengitysliiton liikuntatoimen 30-vuotista taivalta.

Apteekkariliiton asiantuntijaproviisori Johanna Salimäki muistuttaa, ettei liikuntaan kannustaminen rajoitu apteekeissa vain yhteen tapahtumapäivään.

– Terveysliikunta on tullut osaksi apteekkien arkea etenkin Liikkujan Apteekki – hankkeen myötä. Apteekeissa pyritään ottamaan liikunta puheeksi tavallisissa lääkeneuvontatilanteissa, kunkin potilaan oman tilanteen sallimissa rajoissa.

Salimäki rohkaisee asiakkaita myös rohkeasti kysymään apteekkilaisilta, miten liikunta vaikuttaa oman sairauden hoitotasapainoon.

– Vaikutus voi olla jopa yhtä suuri kuin yksittäisellä lääkkeellä. Lisäksi se tuo hyvää mieltä! Salimäki kannustaa.

INKERI HALONEN

Kuva: Pexels