Tärkeä tiedote   |  14.03.2024  Rikkivaseliinivoidetta syyhyn hoitoon valmistavat apteekit

‹ Takaisin

  |  24.03.2020

Yli 70-vuotiaiden tulee välttää apteekkiasiointia

Apteekit ovat organisoineet toimintaansa niin, että ikäihmisten, riskiryhmiin kuuluvien ja karanteenissa olevien on mahdollista pysyä kotona.

,

Yli 70-vuotiaiden, riskiryhmiin kuuluvien ja karanteenissa olevien terveiden ei pidä tulla itse apteekkiin, vaan pyytää läheistä tai omaista asioimaan puolestaan tai asioimaan kotimaisessa verkkoapteekissa.

Useat apteekit ovat aloittaneet lääkkeiden kotiinkuljetukset, joko omana toimintana tai yhdessä kunnan kanssa. Osa apteekeista kuljettaa lääkkeet autoon parkkipaikalle. Myös seurakunnat ja muut vapaaehtoiset tarjoavat myös asiointiapua.

Reseptilääkkeitä hankittaessa puolesta asioivalla pitää olla mukanaan potilaan Kela-kortti ja tieto noudettavista lääkkeistä. Suomi.fi-palvelussa voi tehdä myös puolesta asioinnin valtuutuksen.

Lääkkeiden tilaaminen myös puhelimitse on pandemian ajan mahdollista, jos puolesta asiointi tai verkkoasiointi ei ole mahdollista. Apteekit palvelevat mahdollisuuksien mukaan puhelimitse ja järjestävät kotiinkuljetuksia.

Sosiaali- ja terveysministeriö on määrännyt, että apteekit saavat toimittaa reseptilääkkeitä korkeintaan kolmen kuukauden tarpeiksi. Jos on vastikään ostanut kolmen kuukauden lääkkeet, apteekki ei voi toimittaa uutta erää edes ilman Kela-korvausta lyhyellä toimitusvälillä.

Itsehoitolääkkeitä voi ostaa suurimman itsehoitoon tarkoitetun pakkauksen kerrallaan lääkkeiden saatavuuden turvaamiseksi tasaisesti koko maassa.

Apteekki.fi-sivustolle päivitetään ohjeita kansalaisille.
Toimi näin:
1) Tarkista onko lähiapteekillasi verkkopalvelua kotiinkuljetuksella.
2) Pyydä läheistä asioimaan puolestasi.

Jos edelliset eivät ole mahdollisia
3) Soita apteekkiin ja sovi menettelyistä lääkkeiden saamiseksi