Apteekin Astmapalvelu


Apteekin astmapalvelu on tarkoitettu astmapotilaille lääkehoidon onnistumisen varmistamiseksi, astman omahoitovalmiuksien kehittämiseksi ja sairauden hallinnan parantamiseksi.

Palvelu soveltuu erityisesti niille, joilla on ongelmia esimerkiksi lääkkeiden ottamiseen tai pef-mittauksiin liittyen. Palvelu sopii myös, jos tarvitsee lisäohjeistusta sairauden hoitoon ja terveyden edistämiseen liittyvistä asioista. Palvelun tarjoaa erityispätevyyden suorittanut farmasian ammattilainen.

Apteekin astmapalveluun kuuluu asiakkaan tarpeen mukaan yksi tai kaksi vastaanottokäyntiä. Palvelussa pyritään havaitsemaan astman hoidon mahdollisia ongelmakohtia ja ratkaisemaan niitä. Neuvonta perustuu asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Asiakkaan suostumuksella myös hoitava lääkäri voi saada koosteen esille tulleista mahdollisista ongelmista sairauden hoidossa.

Asiakkaan tarpeen mukaan palvelussa käsiteltäviä asioita:

  • lääkehoito
  • inhalaatiotekniikka
  • pef-mittaukset
  • omahoito hoitoon sitoutuminen ja elämäntavat.


Tarvittaessa palvelu voi käsittää ohjauksen astman diagnoosivaiheessa.

Apteekin Astmapalvelun hinta on apteekkikohtainen. Yksittäisten asiakkaiden lisäksi kunnallisen ja yksityisen terveydenhuollon on mahdollista ostaa palvelua sitä tarjoavalta apteekilta.

Astmapalvelua tarjoavat apteekit

Etsi alla olevasta apteekkihausta lähin Astmapalvelua tarjoava apteekki tai katso apteekit tästä. Palvelu löytyy erityispalvelut -pudotusvalikosta. Kysy lisää omasta apteekistasi.

Apteekkihaku

Löydä lähin Apteekkisi

Lääkehaku

Hinnat, saatavuus ja korvaukset

Terveyskirjasto

Luotettavaa tietoa terveydestä