Tunnetko lääkehoitosi tavoitteet?Lääkityslista

Päivitä lääkityslista ja tulosta se mukaasi. Ajantasainen lääkityslista turvaa Sinulle sopivan hoidon, kun pidät sen mukanasi.

Vaikka kaikki reseptit ovat sähköisiä ja verkon Omakanta-palvelut ovat kehittyneet, ajantasaista ja kattavaa yhteenvetoa kaikista käytössä olevista lääkkeistä ei sähköisenä vielä löydy.

Lääkityslista on tärkeä silloin, jos käytät useita eri lääkkeitä samanaikaisesti. Myös itsehoitovalmisteet: luontaistuotteet, vitamiinit ja muut ravintolisät, voivat vaikuttaa lääkehoidon onnistumiseen. Kirjaathan myös ne lääkityslistaan – muutoin tieto niistä ei kulkeudu terveydenhuoltoon.

Lääkityslista on erityisen tärkeä tilanteessa, kun joku toinen henkilö jakaa lääkkeesi tai et pysty itse kertomaan lääkitystäsi. Se turvaa oikean hoidon äkillisen sairaskohtauksen tai tapaturman sattuessa.

Lääkityslistasta nähdään lääkehoidon kokonaisuus ja voidaan huomata mahdollisia ongelmia, kuten yhteensopimattomuuksia, päällekkäisyyksiä ja haittoja.

Lääkityslistaan kirjataan yksityiskohtaiset tiedot lääkkeestä ja sen toteutuvasta annostelusta. Tämän lisäksi listaan kirjataan lääkkeen käyttötarkoitus ja lääkehoidon tavoite. Lääkehoidon tavoitteita voivat esimerkiksi olla ne, millaisiin lukemiin verenpaineen tulisi lääkkeillä asettua tai mitä on sovittu henkilökohtaiseksi verensokerin tavoitearvoiksi.

Lääkityslista on lisäksi apteekin lääkityksen tarkistuspalvelun ja laajempien arviointipalvelujen työväline. Se suositellaan täytettäväksi ennen näihin apteekkien lääkehoitopalveluihin hakeutumista.

Tallenna koneellesi, täytä ja tulosta oma lääkityslistasi


16.8.2019

Apteekkihaku

Löydä lähin Apteekkisi

Lääkehaku

Hinnat, saatavuus ja korvaukset

Terveyskirjasto

Luotettavaa tietoa terveydestä