Inhalaatiohoidon tarkistus

Inhalaatiohoidon tarkistuksessa varmistetaan, että astmapotilas osaa käyttää inhaloitavaa lääkettään oikein, jolloin lääke tehoaa paremmin ja haitat vähenevät.

Inhalaatiohoidon tarkistus on lisäpalvelu, jota varten varataan henkilökohtainen aika apteekista. Palvelussa varmistetaan, että asiakas käyttää inhaloitavaa lääkettä oikein ja osaa huolehtia suun hyvinvoinnista lääkkeen käytön yhteydessä. Näin lääkkeeseen liittyvät haittavaikutukset vähenevät ja lääke tehoaa varmemmin.

Tutkimusten mukaan astma- ja keuhkoahtaumatautilääkkeiden inhalaatiotekniikassa voi esiintyä ongelmia sekä uusilla potilailla että jo pidempään lääkettä käyttäneillä. On tavallista, että osa lääkkeestä pääsee huoneilmaan tai jää kurkunpäähän. Riittävän voimakas sisäänhengitys takaa vasta lääkkeen pääsyn keuhkoihin.

Mitä Inhalaatiohoidon tarkistus pitää sisällään?

Ajanvarauksella tarjottavaan palveluun otetaan mukaan kaikki käytössä olevat inhaloitavat lääkkeet ja mahdolliset tilanjatkeet. Palvelun aikana asiakasta pyydetään näyttämään miten hän inhaloi lääkettään. Farmaseutti tarkistaa inhaloinnin onnistumisen vaihe vaiheelta ja ohjaa lääkkeen oikeassa käytössä. Palvelussa saa hyödyllistä tietoa suun hoidosta, sekä tietoa laitteen huollosta, säilytyksestä ja lääkkeen loppumisen merkeistä. Tarkistus kestää noin 10-15 minuuttia.

Inhalaatiohoidon tarkistuksen hyödyt

  • varmistaa lääkehoidon tehon
  • säästää rahaa vähentämällä lääkehukkaa
  • auttaa sairauden hallintaa
  • varmistaa laitteiden oikean käytön ja puhdistuksen
  • auttaa vähentämään suuhun kohdistuvia haittoja, kuten hampaiden reikiintymistä ja sieni-infektioita


Inhalaatiohoidon tarkistusta tarjoavat apteekit

Etsi apteekkihausta lähin Inhalaatiohoitoa tarjoava apteekki tästä. Palvelu löytyy erityispalvelut -pudotusvalikosta. Kysy lisää omasta apteekistasi.

Apteekkihaku

Löydä lähin Apteekkisi

Lääkehaku

Hinnat, saatavuus ja korvaukset

Terveyskirjasto

Luotettavaa tietoa terveydestä