YHTEISKUNTAVASTUU

Vastaamme avohoidon lääkehuollosta Suomessa. Kehitämme palvelujamme asiakasta, muuta sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä yhteiskuntaa hyödyttävällä tavalla. Työllistämme ja koulutamme lääkealan ammattilaisia.

Vastaamme alueemme lääkehuollosta
Varmistamme, että alueemme asukkaat saavat tarvitsemansa lääkkeet läheltä. Toimimme saamamme luottamuksen arvoisesti, asiakasta, muuta sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä yhteiskuntaa hyödyttävällä tavalla.

Rajoitamme lääkekustannusten kasvua
Etsimme asiakkaalle edullisimman tavan hankkia lääkkeensä. Annamme tietoa lääkkeiden hinnoista ja pidämme varastossa edullisimpia tuotteita.

Toteutamme lääkkeiden suorakorvauspalvelun
Tarkistamme asiakkaidemme oikeuden lääkkeiden Kela-korvaukseen ja annamme korvauksen suoraan apteekissa. Neuvomme lääkkeiden korvausasioissa.

Työllistämme ja koulutamme lääkealan ammattilaisia
Työllistämme apteekeissa yhteensä noin 8 500 lääkealan ammattilaista.
Toimimme opetusapteekkeina ja koulutamme tulevia lääkealan ammattilaisia yhteistyössä oppilaitosten kanssa. Harjoittelu apteekissa on merkittävä osa uusien farmasian ammattilaisten ja lääketeknikkojen koulutusohjelmaa.
Olemme tutkimusmyönteisiä ja osallistumme apteekeissa uuden tieteellisen tiedon tuottamiseen.

Huomioimme ympäristövastuun toiminnassamme
Otamme vastaan ylimääräiset ja vanhentuneet lääkkeet. Vähennämme lääkejätteen määrää kannustamalla asiakkaita hankkimaan vain tarpeelliset lääkkeet.
Lisäämme tietoisuutta lääkkeiden ympäristövaikutuksista, vähennämme muovipussien tarpeetonta käyttöä ja olemme mukana kamppailussa antibioottiresistenssin uhan vähentämiseksi.

Maksamme verot Suomeen
Maksamme kaikki lääkemyynnistä ja apteekkitoiminnasta perittävät verot sataprosenttisesti Suomeen.
Vuonna 2019 verojalanjälkemme oli 392 miljoonaa euroa. Summa sisältää apteekkiverot, palkkojen ennakkopidätykset, apteekkareiden verot ja henkilökunnan lakisääteiset maksut. Lisäksi tilitimme valtiolle myynnin arvonlisäveroja 270 miljoonaa euroa.

Apteekkihaku

Löydä lähin Apteekkisi

Lääkehaku

Hinnat, saatavuus ja korvaukset

Terveyskirjasto

Luotettavaa tietoa terveydestä