Lääkehoidon arviointipalvelut

Epäiletkö, että käyttämäsi lääke aiheuttaa sinulle jonkin terveyshaitan tai hankalan haittavaikutuksen? Onko lääkehoidossa muita ongelmia?

Lääkehoidon arvioinnilla (LHA) tai laajemmalla kokonaisarvioinnilla (LHKA) selvitetään, voisiko kokemasi terveyshaitta johtua lääkityksestä. Myös aiemmin toimiva lääkitys voi esimerkiksi elintapojen suuren muutoksen tai ikääntymisen vuoksi alkaa tuottaa enemmän haittakokemusta kuin hyödyttää. Toisaalta, jos hoidetaan lääkkeillä useampia sairauksia ja oireita, onko hoidon kokonaisuutta tarkasteltu milloin viimeksi yhtä aikaa yhdessä paikassa lääkehoidon ammattilaisen kanssa?

Lääkehoidon arviointipalvelut ovat lääkärin työn tueksi suunniteltuja palvelukokonaisuuksia, jossa asiantuntijaosaamisen (LHA) hankkinut tai erityispätevoitynyt (LHKA) proviisori tai farmaseutti arvioi perusteellisesti lääkehoidon kokonaisuuden ja tekee havainnoistaan raportin lääkärille mahdollisia lääkitysmuutoksia varten. Palveluun kuuluu haastattelu ja lääkkeiden käytön ohjausta.

Lääkitysmuutoksista vastaa aina lääkäri, joten on tärkeää, ettei lääkitykseen toteuteta muutoksia oma-aloitteisesti ilman lääkäriyhteistyötä. 

Palvelua tarjoavat apteekit perivät arvioinneista oman palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

Lääkehoidon arviointipalveluita tarjoavat apteekit

Etsi alla olevasta apteekkihausta lähin Lääkehoidon arviointipalveluita tarjoava apteekki tai katso apteekit tästä. Palvelu löytyy erityispalvelut -pudotusvalikosta.

Täytä lääkityslista, lääkehoidon onnistumisen tarkistuslista LOTTA ja kysy lisää omasta apteekistasi!

Apteekkihaku

Löydä lähin Apteekkisi

Lääkehaku

Hinnat, saatavuus ja korvaukset

Terveyskirjasto

Luotettavaa tietoa terveydestä