‹ Takaisin

Flunssa

APTEEKKI FluAcute Zinc+

Flunssa tulossa? Heti ensioireisiin flunssan kestoa lyhentävä ja oireita lievittävä suusuihke.

Helposti ja nopeasti nieluun annosteltava sinkkisuihke. Saatavilla 4 eri maussa: anis, mustaherukka, sitruuna-inkivääri ja echina-piparminttu. APTEEKKI FluAcute Zinc+ on kotimainen innovaatio ja valmistettu Suomessa.
Kolmitehoinen vaikutus:

1. Lyhentää flunssan kestoa. Sinkkiasetaatti lyhentää virusperäisen ylähengitystieinfektion kestoa ja lievittää sen oireita.

2. Hoitaa nielun ärtynyttä limakalvoa. Dekspantenoli eli B5-vitamiini osallistuu suun ja nielun limakalvojen pintasolukon uusiutumiseen.

3. Helpottaa nielun turvotusta. Glyseroli ja sorbitoli muodostavat hypertonisen liuoksen, joka vähentää osmoottisesti limakalvoturvotusta ja turvotuksen aiheuttamaa kurkkukipua.

Annostus aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille: Suihkauta 4 suihkausta 4 kertaa ensimmäisen tunnin aikana. Tämän jälkeen suihkauta 4 suihkausta joka toinen tunti kunnes oireet helpottavat. Virusperäisen ylähengitystieinfektion keston lyhentämiseen ja sen oireiden lievitykseen.

4 suihkausta sisältää 9,4 mg sinkkiä sinkkiasetaattina.

Muut tiedot: Vain suun kautta otettavaksi. Vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tuotetta voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana.
Mikäli oireet pahenevat tai kestävät yli viikon, ota yhteyttä lääkäriin. Säilytetään huoneenlämmössä. CE-merkitty lääkinnällinen laite. Jakelija Medifon Oy, valmistaja Pharmia Oy.

Tutkimusten* mukaan sinkkiasetaatti lyhentää flunssan kestoa.

* Kahden satunnaistettuihin lumekontrolloituihin tutkimuksiin perustuvan tutkimusraportin mukaan sinkkiasetaatti lyhentää flunssan ja sen oireiden kestoa. Vuonna 2012 julkaistun raportin (Science) mukaan sinkkiasetaatti lyhensi flunssan kestoa keskimäärin 42 %. Helsingin ja Sydneyn yliopistojen yhteistyönä laatimassa raportissa (Hemilä 2015) arvioitiin paikallisesti vaikuttavan sinkkiasetaatin vaikutusta flunssan oireisiin. Flunssaan liittyvän nuhan kesto lyheni 34 %, nenän tukkoisuus 37 %, kurkun karheus 33 %, käheys 43 % ja yskä 46 %.

*Science M, Johnstone J, Roth DE, Guyatt G, Loeb M. Zinc for the Treatment of the Common Cold: A Systematic Review and Meta-analysis of Randomized Controlled Trials. Canadian Medical Association Journal 2012; 184 (10): E551-E561.

*Hemilä H, Chalker E. The Effectiveness of High Dose Zinc Acetate Lozenges on Various Common Cold Symptoms: A Meta-analysis. BioMed Central Family Practice 2015; 16:24-34.


Apteekkihaku

Löydä lähin Apteekkisi

Lääkehaku

Hinnat, saatavuus ja korvaukset

Terveyskirjasto

Luotettavaa tietoa terveydestä