‹ Takaisin

  |  31.08.2018

Miksi lääkkeitä ei voi palauttaa?

Vaikka lääkepakkaus olisi edellispäivänä ostettu ja yhä avaamaton, apteekki ei voi korvata palautetun lääkkeen hintaa asiakkaalle. Lääketurvallisuussyistä palautettua lääkettä ei voida laittaa uudelleen myyntiin.

,

Apteekki on vastuussa myymiensä lääkkeiden laadusta ja siitä, että lääkkeitä on ennen asiakkaalle luovuttamista säilytetty ainoastaan apteekissa, lääketukkukaupassa ja lääke­tehtaassa.

Lääketurvallisuutta kehitetään edelleen. Helmikuusta 2019 lähtien EU-maissa myytävissä reseptilääkepakkauksissa on oltava aitouden takaava turvamerkintä. Se varmistaa, että asiakkaat eivät saa väärennettyjä resepti­lääkkeitä apteekista. Valmistaja laittaa lääketehtaalla resepti­lääkepakkaukseen turvamerkinnät eli yksilöivän koodin ja peukaloinnin estävän mekanismin. Apteekit tarkistavat turva­ominaisuudet siinä vaiheessa, kun toimittavat lääkkeet asiakkaille.

Vaikka lääkkeistä ei saa rahaa takaisin, ympäristön kannalta on tärkeää toimittaa käyttämättä jääneet lääkkeet apteekkiin asianmukaisesti hävitettäviksi.

Kuva: Pexels

Julkaistu: Terveydeksi! 3/2018