‹ Takaisin

31.08.2018

Ruusuinen kasvovesi

Ruusuvesi on ruusun terälehdistä ja vedestä tislaamalla tai uuttaen valmistettu luonnontuote, jota on käytetty antiikin ajoista saakka. Sitä alettiin tislata vanhan Persian alueella Lähi-idässä samoihin aikoihin kuin tislaaminen menetelmänä kehitettiin.

,

Huumaavan hyväntuoksuista ruusuvettä on aina käytetty monipuolisesti. Yhä edelleen se toimii luonnollisena hajusteena parfyymeissa, kosmetiikassa ja vaikka kylpyvedessäkin. Iholla sitä on käytetty hellävaraisena kasvovetenä. Varsinkin itäisissä keittiöissä ruusuvesi on myös makeisten, juomien ja jälkiruokien mauste, ja onpa sille ollut aikain saatossa käyttöä myös monissa uskonnollisissa rituaaleissa.

Ruusuvettä on aina ollut suomalaisissakin apteekeissa hyvin saatavilla. Vaikka kauneudenhoitotuotteita oli ennen vanhaan apteekeissa tarjolla nykyistä niukemmin, ruusuvesi kuului yleensä monen muun kukkaisveden kanssa valikoimaan. Nykyiseen tapaan ruusuvettä myytiin kosmeettiseen käyttöön, yleensä kasvo­vedeksi.

Julkaistu: Terveydeksi! 3/2018