‹ Takaisin

Lapset  |  31.08.2018

5 Vinkkiä – Hyvässä hoidossa

Syksyllä monessa perheessä alkaa uudenlainen arki, kun lapsi menee päivähoitoon. Valmistaudu muutokseen etukäteen, niin päivähoitoarki käynnistyy sujuvammin.

  1. Aloita päivähoito pehmeällä laskulla – vietä aluksi lapsen kanssa yhdessä lyhyempiä päiviä hoitopaikassa. Lapsi tutustuu turvallisesti hoitopaikkaan, ja itsellekin tulevat tutuksi päiväkodin ihmiset ja rutiinit.
  2. Pakkaa tarhareppuun ainakin rakas lelu tai unirätti päiväunille, sisätossut, kuravaatteet syksyn kurakeleille ja muita varavaatteita sään mukaan.
  3. Päivähoidon aloitus saattaa lisätä lapsen sairastelua, eikä sairasta lasta voi viedä päivähoitopaikkaan. Sopikaa yhdessä etukäteen, miten hoitovastuu jaetaan vanhempien kesken lapsen sairastaessa.
  4. Valmistaudu jättämään lapsi aamulla hoitoon. Hyvästele lapsi rauhallisesti ja lähde. Älä viivytä lähtöäsi, ja jos itkettää, itke vasta hoitopaikan ulkopuolella. On tärkeää, että omalla käytökselläsi luot lapselle luottamusta siihen, että kaikki sujuu hyvin.
  5. Lapsi voi reagoida uuteen tilanteeseen univaikeuksilla, kiukuttelulla tai kertomalla, ettei halua mennä päivähoitoon. Tämä on luonnollista, eikä siitä kannata huolestua. Anna lapsen tunteille aikaa ja ymmärrystä.

Teksti: Elina Aaltonen
Kuva: Pexels
Lähde: Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Julkaistu: Terveydeksi! 3/2018

Apteekki

APTEEKKIHAKU