‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  06.04.2022   |  PETTERI HENRIKSSON

Koiralle kipulääkettä ilman reseptiä?

Onko mahdollista ostaa koiralle Rimadyl-tabletteja ilman reseptiä? Minulla on kokemusta koirista 20 vuoden ajalta, ja tämä lääke on erittäin tuttu.

"Valitettavasti Rimadyl on reseptilääke, eikä sitä voi ostaa ilman eläinlääkärin kirjoittamaa lääkemääräystä.

Viranomaiset arvioivat lääkkeiden myyntilupia myöntäessään, mitkä lääkkeet sopivat itsehoitoon ja mitkä eivät. Itsehoitolääkkeen tulee soveltua itsehoidossa helposti tunnistettaviin käyttötarkoituksiin, eikä se saa aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia. Itsehoito ei myöskään saa viivyttää oireita aiheuttavan sairauden toteamista tai sen mahdollisesti edellyttämää kiireellistä hoitoa. Tämä pätee sekä ihmisten että eläinten lääkintään.

Eläinten kivun hoito edellyttää eläimen tutkimista sekä eläinlajien aineenvaihdunnan ja lajityypillisen kipukäyttäytymisentuntemusta. Tästä syystä eläinten kipulääkitys tulee aina toteuttaa eläinlääkärin antamien ohjeiden mukaisesti.

Ymmärrän turhautumisenne tilanteessa, jossa ette pysty auttamaan koiraanne haluamallanne tavalla. Tarkoitus ei ole antaa eläimen kärsiä, vaan taata sille mahdollisimman tehokas ja turvallinen apu."

Apteekkari Petteri Henriksson, Karjaan apteekki

Mitä haluaisit kysyä apteekkarilta?
Lähetä kysymyksesi palstalle täältä>

Julkaistu Terveydeksi! 1/2022

Apteekki

APTEEKKIHAKU