‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  14.12.2022   |  EIJA NOUSIAINEN

Voiko kahta tulehduskipulääkettä ottaa yhtä aikaa?

Sain reseptin Motifene Dual -kipulääkkeelle. Lääkäri sanoi, että sen kanssa saman aikaisesti voi ottaa vain parasetamolia sisältäviä kipulääkkeitä. Parasetamoli ei ole pääkipuihini auttanut, voinko ottaa tarvittaessa myös Buranaa?

Ymmärtäisin, että tulehduskipulääke diklofenaakkia sisältävä Motifene Dual on kysyjällä säännöllisessä päivittäisessä käytössä. Lääkäri on ohjeistanut toisen kipulääkkeen käytön aivan oikein, tulehduskipulääkkeen rinnalla voi käyttää vain eri mekanismilla vaikuttavaa kipu- ja kuumelääkettä eli parasetamolia.

Useiden tulehduskipulääkkeiden samanaikainen käyttö lisää merkittävästi ruoansulatuselimistön haavaumien ja verenvuodon vaaraa. Iäkkäillä ja aiemmin vastaavista vaivoista kärsineillä nämä riskit ovat vielä suuremmat.

Motifene Dual voi aiheuttaa sivuvaikutuksena päänsärkyä ja lisäksi kipulääkkeiden pitkäkestoisen käytön aikana voi ilmaantua jatkuvaa särkyä, niin sanottua särkylääkepäänsärkyä. Jos parasetamoli ei auta tai päänsärky on jatkuvaa, kannattaa asiasta keskustella uudelleen lääkärin kanssa.

Apteekkari Eija Nousiainen, Niinivaaran apteekki, Joensuu

Mitä haluaisit kysyä apteekkarilta?
Lähetä kysymyksesi palstalle täältä>

Apteekki

APTEEKKIHAKU