‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  31.08.2018

Kuinka kauan Vagifemiä voi käyttää?

Olen mieltynyt Vagifem-valmisteeseen, jota käytetään emättimen kirvelyyn ja kuivuuteen. Käytän kaksi annosta viikossa. Ohjeesta käsittää, että sitä voi käyttää pitkiäkin aikoja. Tarkoittaako tämä, että käyttö voi jatkua jopa vuosikausia? Sain ennen Vagifemiä gynekologilta, jonka luona piti käydä kerran vuodessa. Miten nyt?

Vaihdevuosissa elimistön estrogeenitaso laskee ja aiheuttaa muutoksia emättimessä. Ennen hapan, bakteeritulehduksia torjuva ympäristö muuttuu emäksisemmäksi ja vastustuskyky heikkenee.

Vagifem on paikallisesti vaikuttava, matala-annoksinen emättimen sisäisesti käytettävä estrogeenitabletti. Estrogeenit pitävät emättimen pH-tasapainon normaalina (4,5), mikä lisää normaalia suojaavaa bakteerikantaa. Vagifemin käyttö helpottaa paikallisia oireita ja muun muassa ehkäisee virtsatietulehduksia. Valmisteen käyttö voi jatkua vuosia.

Gynekologin tarkistuskäyntiä säännöllisesti noin kerran­ vuodessa suositellaan edelleen muun muassa vakavien sairauk­sien ennaltaehkäisemiseksi. Lisäksi lääkäriin tulee hakeutua aina, jos tulee veristä vuotoa tai muita epätavallisia intiimialueen oireita.

Apteekkari Merja Aaltonen, Heinolan Keskusapteekki

Voit lähettää kysymyksesi apteekkarille täältä >

Apteekki

APTEEKKIHAKU