‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  22.09.2017

Miksi apteekissa ei kerrottu, että verenpainemittari ei sovi minulle?

Mainoksen uhrina ostin apteekista verenpainemittarin, joka tunnistaa eteisvärinän. Kotona luin ohjeesta, että lääkärin pitäisi määrittää ensin kummasta kädestä verenpaine mitataan. Huomasin myös, että mittari ei sovi, jos potilaalla on tahdistin. Eikö apteekissa olisi pitänyt neuvoa paremmin? Olisin jättänyt mittarin hankkimatta, jos olisin tiennyt, ettei se sovi minulle.

Olipa harmi, että keskustelussanne ei tullut esiin näitä verenpainemittarin käyttöön vaikuttavia asioita. Farmaseutit ja proviisorit tekevät apteekissa parhaansa välittääkseen tietoa lääkkeistä, laitteista ja muista terveyden hoitoon liittyvistä valmisteista.

Tietokokonaisuus on usein niin laaja, että parhaaseen tulokseen päästään vain yhteistyössä asiakkaan kanssa. Mitä enemmän asiakas kuvailee tilannettaan, sitä helpommin farmaseutti osaa kertoa juuri niistä asioista, jotka asiakkaalle todennäköisesti ovat hyödyllisimmät. Usein asiakastilanteessa aluksi keskustellaan laajemmin ja keskustelun edetessä päästään yksityiskohtaisempiin asioihin. Hyvä asiakaspalvelu on apteekille kunnia-asia. Pyydän anteeksi, että se ei Teidän kohdallanne toteutunut.

Apteekkari Merja Aaltonen, Heinolan Keskusapteekki

Voit lähettää kysymyksesi apteekkarille täältä >