‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  22.09.2017

Miksi apteekissa ei kerrottu, että verenpainemittari ei sovi minulle?

Mainoksen uhrina ostin apteekista verenpainemittarin, joka tunnistaa eteisvärinän. Kotona luin ohjeesta, että lääkärin pitäisi määrittää ensin kummasta kädestä verenpaine mitataan. Huomasin myös, että mittari ei sovi, jos potilaalla on tahdistin. Eikö apteekissa olisi pitänyt neuvoa paremmin? Olisin jättänyt mittarin hankkimatta, jos olisin tiennyt, ettei se sovi minulle.

Olipa harmi, ettei apteekissa asioidessanne tullut ilmi, että Teillä on tahdistin. Olisi vältytty ongelmalta.

Sydämen tahdistimella ei ole vaikutusta verenpaineen mittaukseen myöskään kotona käytettävällä verenpainemittarilla. Uusien verenpainemittaripakkausten käyttöohjeissa tuota tahdistinvaroitusta ei enää ole. Ilmeisesti olette ostanut verenpainemittarin juuri ennen kuin käyttöohjetta on päivitetty.

Farmaseutit ja proviisorit tekevät apteekissa parhaansa välittääkseen tietoa lääkkeistä, laitteista ja muista terveyden hoitoon liittyvistä valmisteista. Apteekin asiakaspalvelutilanteissa tietokokonaisuus on usein niin laaja, että parhaaseen tulokseen päästään vain yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Mitä enemmän asiakas kuvailee tilannettaan, sitä helpommin farmaseutti osaa kertoa juuri niistä asioista, jotka asiakkaalle todennäköisesti ovat hyödyllisimmät. Usein asiakastilanteessa aluksi keskustellaan laajemmin ja keskustelun edetessä päästään yksityiskohtaisempiin asioihin. Hyvä asiakaspalvelu on apteekille kunnia-asia. Pyydän anteeksi, että se ei Teidän kohdallanne toteutunut.

Apteekkari Merja Aaltonen, Heinolan Keskusapteekki

Muokattu 4.12.2017 Lisätty tieto siitä, että tahdistimella ei ole vaikutusta verenpaineen mittaukseen ja kommentit mittarin käyttöohjeesta.

Voit lähettää kysymyksesi apteekkarille täältä >

Apteekki

APTEEKKIHAKU