‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  31.08.2018

Miksi en saa korvausta verenpainelääkkeestä?

Olen syönyt verenpainelääkkeitä yli 20 vuotta, enkä saanut lääkkeistä koskaan Kelan korvauksia. Lääkkeet aloitettiin lievään paineiden kohoamiseen, koska vanhemmillani oli verenpainetauti. Ihmetyttää, miksi näin on?

Yleensä, ihan paria poikkeusta lukuun ottamatta, verenpainelääkkeistä saa alkuomavastuun jälkeen joko peruskorvausta (40 prosenttia lääkkeen hinnasta) tai alempaa erityiskorvausta (65 prosenttia). Tavallisesti tällaisella kysymyksellä tarkoitetaan oikeutta lääkkeen alempaan erityiskorvaukseen.

Erityiskorvausta haetaan Kelasta lääkärin kirjoittamalla B-lausunnolla. Oletteko keskustellut lääkärinne kanssa asias­ta? Lääkäri voi arvioida täyttyvätkö teidän kohdallanne erityiskorvaukseen oikeuttavat lääketieteelliset kriteerit.

Mikäli kriteerit täyttyvät, lääkäri kirjoittaa B-lausunnon, joka toimitetaan Kelaan. Kun hakemus on käsitelty, saatte päätöksen postitse. Jos korvausoikeus myönnetään, saatte myöhemmin myös uuden Kela-kortin, johon on merkitty korvausoikeuden numero.

Apteekki tarkistaa oikeutenne korvaukseen sähköisesti Kelasta. Kun korvausoikeus on myönnetty ja alkuomavastuu täyttynyt, saatte apteekista heti teille kuuluvan korvauksen. Korvauksen saa, vaikka uusi Kela-kortti ei olisi vielä kotiin saapunutkaan.

Apteekkari Merja Aaltonen, Heinolan Keskusapteekki

Voit lähettää kysymyksesi apteekkarille täältä >

Apteekki

APTEEKKIHAKU