‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  20.01.2022   |  EIJA NOUSIAINEN

Miksi reseptitiskissä udellaan?

Miksi apteekissa kysellään niin tarkkaan verenpaineesta ja kolesteroleista? Minulle nämä ovat arkoja aiheita, en haluaisi puhua niistä julkisesti. Lisäksi pelkään, että viereisillä paikoilla reseptilääkkeitä hakevat kuulevat keskustelun.

Ymmärrän huolenne, varsinkin korona-aikaan suu-nenäsuojien ja suojapleksien vuoksi meidän on ollut normaalia hankalampaa kuulla toisiamme ja olemme joutuneet korottamaan ääntämme.

Apteekeissa yritetään kuitenkin huomioida asiakkaiden intimiteettisuoja erilaisilla tila- ja rakenneratkaisuilla. Kannustaisinkin kertomaan huolestanne omassa apteekissa asioidessanne, löydätte varmasti yhdessä asiaan ratkaisun.

Esitämme apteekissa kysymyksiä ja herättelemme keskustelua, jotta voimme varmistaa lääkkeiden oikeaa ja turvallista käyttöä. Erityisesti pitkäaikaissairaudet ovat jääneet koronapandemian jalkoihin ja kontrollikäynnit ovat monilla jääneet välistä. Tästäkin syystä yritämme auttaa asiakkaita seuramaan, onko lääke­hoidolla toivottuja vaikutuksia ja onko lääkkeiden käytössä ollut pulmallisia tilanteita.

Tarkoitus näillä keskustelun avauksilla on siis aina hyvä: pyrkimys asiakkaan lääkehoidon onnistumiseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Apteekkari Eija Nousiainen, Niinivaaran apteekki, Joensuu

Mitä haluaisit kysyä apteekkarilta?
Lähetä kysymyksesi palstalle täältä>

Julkaistu Terveydeksi! 4/2021

Apteekki

APTEEKKIHAKU