‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  26.03.2021   |  PETTERI HENRIKSSON

Miksi vaihtokielto ei näy apteekissa?

Miksi lääkärin ohjeen mukainen lääkkeen vaihtokielto ei näy apteekin järjestelmässä selkeästi? Itse näen sen Omakannassa reseptin tiedoissa, mutta apteekissa olen usein joutunut vakuuttamaan, että sellainen on.

- Lääkärin tekemä vaihtokielto on tärkeä tieto reseptilääkkeen hinnoittelussa, ja siksi kiellolle on varattu oma kenttänsä sähköisen reseptin tiedoissa. Kun tieto vaihtokiellosta löytyy tuosta oikeasta kentästä, se huomataan apteekissa nopeasti ja varmasti. Lisäksi kielto tulee myös automaattisesti huomioiduksi korvausten laskennassa.

Valitettavan usein reseptissä merkintä vaihtokiellosta on jossakin muualla, useimmiten lääkkeen käyttöohjeessa. Tällöin tieto vaihtokiellosta löytyy apteekissa vasta reseptitietojen yksityiskohtaisessa tarkastelussa.

Tässä on varmasti parannettavaa. Niin asiakkaan kuin apteekin etu olisi, että lääkärien käyttämät tietojärjestelmät ohjaisivat tehokkaammin kirjoittamaan reseptit virheettömään muotoon. Terveydenhuollossa tehdään paljon yhteistyötä lääkärien ja apteekkilaisten kesken tietojärjestelmien kehittämiseksi.

Apteekkari Petteri Henriksson, Karjaan apteekki

Mitä haluaisit kysyä apteekkarilta?
Lähetä kysymyksesi palstalle täällä.

Apteekki

APTEEKKIHAKU