‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  22.09.2017

Mitä nikotiinipurukumin sijaan?

Tulee nikotiinipurkkaa jauhettua niin paljon, että tulee vatsa kipeäksi. Olisiko korvaavaa tuotetta purkalle? Kaikki on niin kallista, että halvempaa olisi polttaa kuin lopettaa.

Tupakoinnin lopettamista helpottaa, kun tupakan nikotiinin korvaa purukumilla. Näin voi keskittyä totuttujen tapojen muuttamiseen ja vähitellen irtautua psyykkisestä riippuvuudesta. Nikotiinipurukumien käyttöä vähennetään pikkuhiljaa ja viimein lopetetaan täysin. Purukumia ei ole tarkoitus syödä loputtomiin.

Nyt taitaa olla menossa viimeinen vaihe: nikotiinipurukumista luopuminen asteittain. Purukumia vähentämällä talouskin korjaantuu.

Kaikissa nikotiinipurukumia vastaavissa tuotteissa on nikotiinia. Jos niitä syö liikaa, voi tulla ruuansulatuskanavaoireita. Annosteluohjeita pitää noudattaa. Mahavaivoja voi tulla myös purukumien sisältämästä ksylitolista tai siitä, että purukumia pureskellessa nielee samalla ilmaa.

Olisiko imeskelytableteista tai nikotiinisuihkeiden käytöstä apua? Apteekissa autetaan löytämään hoidollisesti paras ja edullisin nikotiinikorvaushoitovalmiste.

Sähkötupakka ei ole suositeltava. Mitä enemmän sähkötupakkaa tutkitaan, sitä enemmän haittoja havaitaan.

Apteekkari Merja Aaltonen, Heinolan Keskusapteekki

Voit lähettää kysymyksesi apteekkarille täältä >

Apteekki

APTEEKKIHAKU