‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  04.01.2023   |  EIJA NOUSIAINEN

Miten lääkkeeseen saa erityiskorvattavuuden?

Miksi saan verenpainelääkkkeistäni vain peruskorvauksen, vaikka minulla on vaikeahoitoinen verenpainetauti, joka vaatii pysyvän lääkityksen?

Lääkkeet ovat pääsääntöisesti peruskorvattavia (40 %), suurempaa korvausta on haettava aina sairauden perusteella potilaskohtaisesti.

Valtioneuvosto on määritellyt pitkäaikaissairaudet, joiden lääkehoidon kustannuksiin voi saada suuremman erityiskorvattavuuden. Tällä listalla on myös krooninen verenpainetauti, jonka hoidossa tarvittaviin välttämättömiin lääkkeisiin on mahdollista saada 65 %:n erityiskorvattavuus.

Verenpainetaudin kohdalla erityiskorvattavuus edellyttää vaikeaa kroonista verenpainetautia ja sen tarkat kriteerit on määritelty sairausvakuutuslaissa. Oikeutta erityiskorvaukseen haetaan lääkärin lausunnon perusteella.

Nyt teidän tulisi siis ottaa yhteyttä hoitavaan lääkäriinne ja keskusteltava hänen kanssaan täyttyvätkö vaadittavat kriteerit kohdallanne, jolloin lääkäri voisi toimittaa lausunnon Kelaan. Jos Kela myöntää korvausoikeuden, siitä tulee merkintä eli sairausnumero Kela-korttiinne. Apteekissa tarkistamme suorakorvaustiedot aina sähköisesti, joten korkeamman korvauksen saa heti, kun Kela on päätöksen tehnyt. Lääkkeiden hinnat ja korvattavuustiedot voi kätevästi tarkistaa lääkehaku.fi-palvelusta.

Apteekkari Eija Nousiainen, Niinivaaran apteekki, Joensuu

Mitä haluaisit kysyä apteekkarilta?
Lähetä kysymyksesi palstalle täältä>

Apteekki

APTEEKKIHAKU