‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  28.03.2019

Miten toimin, jos reseptilääkkeeni on poistumassa valikoimasta?

Minulla on resepti Linateraan. Viimeksi kun kävin hakemassa pakkauksen, apteekkari sanoi, että tuote on poistumassa. Pitääkö minun äkkiä käydä ostamassa loputkin pakkaukset, mitkä saan? Jos en ehdi, onko minulla oikeus saada jotain vastaavia tuotteita? Ja tarvitsenko niihin sitten uuden reseptin?

Apteekeissa tosiaan kerrotaan tulevista muutoksista, jotta asiakkaat osaavat varautua niihin eivätkä jää ilman tarvitsemiaan lääkkeitä.

Apteekkien valikoimissa on useampia Linateraa vastaavia ehkäisytabletteja. Linaterassa on 24 tabletissa 0,02 mg etinyyliestradiolia ja 3 mg drospirenonia. Neljässä tabletissa, joiden aikana vuoto yleensä alkaa, ei ole vaikuttavia aineita. Vastaavissa tableteissa on samat määrät samoja vaikuttavia aineita, mutta niillä on eri nimi ja valmistaja, ja niiden sisältämät apuaineet saattavat vaihdella. Teho on kuitenkin aina sama.

Nämä ehkäisytabletit eivät kuitenkaan ole keskenään vaihtokelpoisia eli niitä ei voi suoraan apteekissa vaihtaa. Tässä tapauksessa tarvitaan uusi resepti. Lääkärille voisi soittaa ja pyytää uutta reseptiä. Apteekkikin todennäköisesti voisi auttaa.

Apteekkari Merja Aaltonen, Heinolan Keskusapteekki

Voit lähettää kysymyksesi apteekkarille täältä >

Apteekki

APTEEKKIHAKU