‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  19.10.2021   |  PETTERI HENRIKSSON

Onko nenäjauheen valmistus lopetettu?

Olen käyttänyt ympärivuotiseen nuhaani Rhinocort Turbu­haler -nenäjauhetta. Nyt tätä lääkettä ei saa enää mistään, ja minulle määrättiin tilalle liuosta, joka haisee ja maistuu pahalle ja on lisäksi hankala käyttää. Onko nenäjauheen valmistus todella lopetettu? Eikö vastaavaa lääkettä löydy?

"Kortikosteroidia sisältävän Rhinocort Turbuhaler -nenäjauheen valmistus on lääketehtaalta saamani tiedon mukaan todellakin lopetettu. Täysin vastaavaa valmistetta ei valitettavasti löydy, koska nenäjauhe on varsin harvinainen lääkemuoto.

Nenään tarkoitettuja kortikosteroideja on tällä hetkellä saatavana vain nestemäisinä, sumutettavina lääkkeinä. Vaikuttavia aineita on useita, ja niitä on saatavilla erilaisissa nestepohjissa ja erilaisissa sumutuslaitteissa. Suosittelen, että keskustelette lääkärin kanssa kokemistanne ongelmista. Olen varma, että markkinoilla olevista vaihtoehdoista löytyy teille valmiste, johon voisitte olla tyytyväinen.

Huomioikaa myös, että nenäsumutetta ei tarvitse vetää nenään yhtä voimakkaasti kuin nenäjauhetta. Neuvomme ja ­kertaamme apteekissa mielellämme nenäsumutteen oikean ­käyttötekniikan, jonka avulla lääke leviää parhaiten nenän limakalvolle ja ­valuminen nieluun on mahdollisimman vähäistä."

Apteekkari Petteri Henriksson, Karjaan apteekki

Mitä haluaisit kysyä apteekkarilta?
Lähetä kysymyksesi palstalle täältä>

Apteekki

APTEEKKIHAKU