‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  07.01.2021   |  EIJA NOUSIAINEN

Saako verenpainelääkkeen kanssa ottaa Buranaa?

Voinko ottaa Buranaa Logimax-verenpainelääkkeeni kanssa?

Tulehduskipulääkkeet, kuten Burana, voivat heikentää pitkäkestoisessa yhteiskäytössä verenpainelääkkeiden verenpainetta alentavaa vaikutusta. Buranaa tulee siis ottaa Logimax-lääkkeen kanssa vain satunnaisesti esimerkiksi kuumeen tai tilapäisten kipujen hoitoon. 

Tässä yhteydessä kannattaa huomioida, että myös monet flunssalääkkeet (esimerkiksi Burana-jauhe, Burana-C, Ibumax-C, Finrexin) sisältävät tulehduskipulääkettä.

Parempi vaihtoehto kivunlievitykseen verenpainelääkkeiden rinnalle ovat parasetamolia sisältävät valmisteet. Parasetamolilla ei ole tulehdusta vähentävää vaikutusta, mutta se on kuitenkin hyvä lääke sekä kipuun että kuumeeseen. Parasetamolin kohdalla on kuitenkin erittäin tärkeää olla ylittämättä annostusohjeita, sillä yliannok­sena se voi aiheuttaa maksavaurion.

Paikalliset iholle annosteltavat tulehduskipulääkegeelit (BuranaGel, Felden, Mobilat, Piroxin, Voltaren) ovat nieltäviä tabletteja turvallisempi vaihtoehto. Iholle voideltava geeli imeytyy lähinnä ihonalaisiin kudoksiin. Suun kautta otettuun lääkkeeseen verrattuna verenkiertoon ja sitä kautta laajemmin elimistöön pääsee vain hyvin pieni määrä lääkettä, joten iholle siveltäviä kipulääkegeelejä voi käyttää yhdessä verenpainelääkkeiden kanssa tarpeen mukaan pidempiäkin aikoja.

Apteekkari Eija Nousiainen, Linnanportin apteekki, Savonlinna

Mitä haluaisit kysyä apteekkarilta?
Lähetä kysymyksesi palstalle täältä.

Apteekki

APTEEKKIHAKU