‹ Takaisin

Apteekkari vastaa  |  24.02.2017

Voiko Tetralysal-kapselit avata?

Poikani sai juuri kolmen kuukauden kuurin, mutta ei saa nieltyä niitä. Voiko kapselit avata?

Tämä on tärkeä kysymys. Lääkkeiden imeytyminen ja vaikutus saattavat muuttua paljonkin, jos alkuperäisen lääke­muodon rikkoo eli jos esimerkiksi tabletin tai kapselin murskaa, avaa tai puolittaa. Parhaan ja turvallisen hoito­tuloksen saa noudattamalla pakkauksen ohjeita ja tarvittaessa kysymällä lisätietoa apteekista.

Tetralysal-kapselit pitää nauttia kokonaisina, mikä aiheuttaa joskus ongelmia. Nielemistä helpottaa, jos juo ensin vettä tai vielä mieluummin esimerkiksi kiisseliä, joka liukastuttaa ruokatorven. Sen jälkeen seuraavalla kulauksella kapseli kulkee mahaan melkein huomaamatta. Apteekissa on saatavana myös tähän tarkoitukseen geeliä, joka helpottaa nielemistä.

Tetralysal-kapselit suositellaan nautittavaksi kokonaisena, koska niiden sisältö saattaa värjätä hampaita ja ärsyttää ruokatorvea. Lääkkeen tehoa ei myöskään ole tutkittu avatusta kapselista.

Tetralysal sisältää tetrasykliineihin kuuluvaa lymesykliiniä, ja sitä käytetään erilaisten bakteeritulehdusten hoitoon. Antibiootteja käytetään riittävän pitkinä kuureina, jotta bakteerit saadaan nitistettyä ja tauti parannettua. Kuuri pitää käyttää kokonaan, kuten lääkäri on määrännyt, jotta ei muodostuisi antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja.

Apteekkari Merja Aaltonen, Heinolan Keskusapteekki

Voit lähettää kysymyksesi apteekkarille täältä >

Apteekki

APTEEKKIHAKU