‹ Takaisin

  |  07.05.2015

Äiti ja lääkityksen tarkistus

Lieksan uusi apteekki sai viime yönä somen liikkeelle.

Lieksan uusi apteekki tarjosi äitienpäivälahjaksi lääkityksen tarkistuspalvelua, joka huvitti ja hämmästytti. Myönnetään, että odotan itsekin valkovuokkoja ja itsetehtyä korttia lääkityksen tarkistamisen sijaan.

Idea on kuitenkin hyvä, ja äitienpäivän aamuna kannattaa suoda muutama ajatus myös sen iäkkään äidin hyvinvoinnin pohtimiseen. Apteekin tarjoama Lääkityksen tarkistuspalvelu on tarkoitettu etenkin niille, jotka pohtivat oman tai läheisensä lääkityksen oikeellisuutta. Palveluun varataan apteekista erillinen aika, jolloin saa rauhassa keskustella asiantuntijan kanssa lääkehoidostaan.

Apteekin normaalista neuvonnasta palvelu poikkeaa siten, että siinä kartoitetaan koko käytössä oleva lääkitys, joka usein ei ole muiden kuin asiakkaan itsensä tiedossa. Esimerkiksi itsehoitolääkkeet eivät tallennu potilastietoihin, eikä edes sähköinen resepti kerro, mitkä lääkkeet ovat aktiivikäytössä. Palvelussa voidaan myös pohtia, lisääkö asiakkaan lääkityskuorma esimerkiksi kaatumisriskiä tai muistiongelmia.

Ja vaikka äidin lääkitys olisi kunnossakin, keskustelu ja siitä annettava kirjallinen yhteenveto auttavat lääkkeiden oikeassa käytössä. Kun lääkkeitä on paljon, ei aina ole helppo muistaa, mihin aikaan päivästä minkäkin pillerin saa ottaa tai mitkä lääkkeet pitää ottaa toisistaan erillään.

Lieksan uusi apteekki ansaitsee hatunnoston hienosta mainoksestaan. Suomen äidit tietävät nyt, että apteekista saa Lääkityksen tarkistuspalvelua.

Hyvää äitienpäivää!

Merja Hirvonen
Toimitusjohtaja
Suomen Apteekkariliitto

PS Lisää tietoa Lääkityksen tarkistuspalvelusta tästä ja palvelua tarjoavat apteekit löydät tästä.