‹ Takaisin

  |  07.09.2020   |  ELINA AALTONEN

Autetaan yhdessä!

Syksyn saapuessa ilmassa väreilee epävarmuus. Kesällä koronaepidemia hetkellisesti laantui, mutta virus ei ole kadonnut keskuudestamme.

Maailmalta kantautuvista esimerkeistä on nähty, miten herkästi epidemia nostaa uudelleen päätään. Toivonkin, että kaikki jaksavat arjessaan tsempata ja jatkaa turvatoimia taudin toisen aallon hillitsemiseksi: pestä käsiä, pitää turvavälejä ja potea mahdolliset syysflunssat kotona.

Koronakriisi on monella tavalla vaikuttanut elämäämme, mutta kehitysmaissa sen seuraukset voivat olla dramaattiset. Korona kurittaa erityisesti lasten tulevaisuutta. Kriisin seurauksena köyhyys on entisestään syventynyt ja aliravitsemus lisääntynyt. Monen lapsen koulutie saattaa katketa. Myös rokotekampanjoita on keskeytetty, minkä seurauksena tuhkarokko ja polio uhkaavat levitä ympäri maailmaa.

Apteekeissa ajatellaan, että kaikilla on oikeus saada terveyshuoliin apua silloin, kun sitä tarvitaan. Apteekit ovatkin tänä vuonna toistamiseen mukana Nenäpäivässä auttamassa maailman heikoimmassa asemassa olevia lapsia. Kampanja näkyy apteekeissa loka-marraskuussa ja varsinaista Nenäpäivää vietetään perjantaina 13.11.

Haluankin kannustaa apteekkien asiakkaita ja lehtemme lukijoita mukaan auttamaan! Nenäpäivään voi osallistua vaivattomasti muun apteekkiasioinnin yhteydessä, vaikka ostamalla Nenäpäivän Nenän. Lahjoittaa voi myös verkossa osoitteessa nenapaiva.fi/apteekki.

Kehitysmaissa pienelläkin rahalla saa ilahduttavan paljon aikaan konkreettista hyvää. Esimerkiksi 5 euron lahjoituksella saa lääkkeet kahdeksalle lapselle tappavia tauteja vastaan, 10 eurolla rokotukset 12 lapselle ja 20 eurolla äitiyspakkauksen ensisynnyttäjälle.

Maailmassa on paljon lapsia, joiden elämässä korona on yksi huoli monien muiden joukossa. Autetaan yhdessä, jotta heidän tulevaisuutensa ei vaarantuisi!

Kirjoittaja on Terveydeksi!-lehden päätoimittaja.

Julkaistu Terveydeksi! 3/2020