‹ Takaisin

  |  20.05.2015

Härski huijaus

Jos puhelinmyyjä väittää soittavansa apteekista, älä usko!

Kaikki olemme kuulleet ikäviä tarinoita puhelinmyyjistä, jotka väkisin myyvät erilaisia tuotteita ja julkaisuja erityisesti ikääntyneille ihmisille.

Eräs apteekkari kertoi epätoivoisesta ikääntyneestä asiakkaastaan, jolle oli pakkomyyty ravintolisä ja tilausta oli mahdotonta saada päättymään. Tuotetta lähetettiin säännöllisesti asiakkaalle kotiin, vaikka hän ei sitä enää halunnut. Tilauskin oli tullut tehtyä vähän vahingossa.

Asiasta suivaantunut apteekkari kertoi, ettei yleensä puutu muiden asioihin, mutta nyt oli tarttunut puhelimeen. Asiakkaan luvalla hän oli soittanut yritykseen ja monien vaiheiden kautta saanut asian hoidettua.

Nyt härskiydessä on otettu uusi askel. Tänne Apteekkariliittoon on kuulunut viestejä jo muutamastakin tapauksesta, joissa puhelinmyyjä on soittanut kuluttajalle kotiin, kertonut soittavansa apteekista ja tarjonnut D-vitamiinia. Kun myyjältä on kyselty tuotteesta tietoja, ovat tuotenimi ja valmistaja olleet outoja. Lopulta myyjä on luvannut lähettää tuotteet kotiin riippumatta siitä, halusiko henkilö tilata niitä tai ei.

Asiaa selvitellään parhaillaan, mutta samalla pieni varoituksen sana.

Apteekit eivät harrasta tällaista puhelinmyyntiä. Apteekit palvelevat asiakkaitaan apteekissa ja laillisissa verkkoapteekeissa. Tällöin asiakas aina tietää kenen kanssa asioi ja kuka vastaa tuotteiden ja toiminnan laadusta.

Eli jos puhelinmyyjä kertoo soittavansa apteekista ja yrittää myydä epämääräisiä tuotteita, älä osta!

Katariina Kalsta
Proviisori, Apteekkariliitto