‹ Takaisin

  |  09.10.2019   |  EMMI PUUMALAINEN   |  Pharmapress

Ilo olla avuksi!

Auttamisen halu ja terveyden edistäminen ovat Suomen suurimman ja hauskimman hyväntekeväisyyskampanjan, Nenäpäivän, keskeisiä teemoja.

Koulutus, terveys, ravinto ja turva. Mikä näitä arvoja yhdistää? Tulevana Nenäpäivänä ainakin nauru, hyvä mieli sekä punaiset nenät. Auttamisen halu ja terveyden edistäminen ovat Suomen suurimman ja hauskimman hyväntekeväisyyskampanjan, Nenäpäivän, keskeisiä teemoja. Samat teemat korostuvat päivittäin apteekkien asiakaspalvelussa, joten on vain luontevaa, että apteekit ovat lähteneet Nenäpäivän pääyhteistyökumppaniksi.

Nenäpäivään osallistuvat yhdeksän hyväntekeväisyysjärjestöä kanavoi avun Afrikan, Aasian ja Etelä-Amerikan maihin, joissa sairaudet ja ravinnon puutteellisuus vaikuttavat ihmisten terveyteen lapsista vanhuksiin. Näissä maissa edes puhdas juomavesi ei ole itsestäänselvyys. Järjestöt keskittyvät parantamaan olosuhteita muun muassa jakamalla terveystietoa ja parantamalla koulutusta.

Toimittaja ja kirjailija Matti Rönkä pääsi kesän korvilla osallistumaan Nenäpäivän avustusmatkalle Myanmariin ja huomasi, kuinka samanlaisia me kaikki olemme huoliemme, ilojemme ja murheidemme kanssa. Auttaminen ei tunne rajoja.

Vaikka avun tarjoaminen on arvokasta niin autettavalle kuin auttajalle itselleen, kannattaa muistaa pitää huolta myös itsestään. Toisen auttaminen voi syödä omaa jaksamista ja aikaa niin paljon, että yllättäen huomaa olevansa aivan piipussa. Lähdetään kaikki tähän syksyyn ilon kautta vähemmällä stressillä!

Pidä mielessä Nenäpäivän 8.11. lähestyessä, että apteekit ovat mukana tukemassa kampanjaa myymällä neniä sekä järjestämällä omia tempauksiaan. Nenäpäivän sivuilta nenäpäivä.fi/apteekki löydät lisätietoa ja hauskoja ideoita siihen, miten voit olla itse mukana auttamassa.

Osallistutaan Nenäpäivään yhdessä koko lukijakunnan voimin!

Kirjoittaja on Terveydeksi! -lehden farmaseuttinen asiantuntija.

Lahjoita Nenäpäivään
Lahjoita 5 euroa Nenäpäivän keräykseen. Tekstaa APTEEKKI numeroon 16499. Tule mukaan auttamaan!