‹ Takaisin

  |  19.12.2014

Lapsi on syntynyt

Olet varmasti kuullut vanhan vitsin siitä, mikä on maailman nopein liike? Se kun mummo kaivaa lapsenlapsen valokuvan käsilaukustaan.

Muutama päivä sitten pääsin palaveriin kahden tuoreen isän kanssa. Onnittelujen jälkeen puhuttiin kuulumisia. Aika nopeasti juttu kääntyi perheiden uusiin tulokkaisiin, pieneen tyttöön ja pieneen poikaan. Oli hienoa nähdä, miten nuoret isät puhuivat lämpimästi, suurella ylpeydellä ja rakkaudella vauvoistaan.

Eikä mennyt kauaakaan, kun vauvan kuvaa näytettiin toiselle puhelimesta. Sillä hetkellä rikottiin vanha ennätys. Nyt maailman nopein liike on se, kun tuore isä näyttää vauvan kuvan älypuhelimestaan. Se on ehdottomasti nopeampi kuin mihin nopeinkaan mummo pystyy käsilaukkua penkoessaan.

Vauvojen vaivat, itkut ja vatsakivutkin tulivat palaverissa käsiteltyä. Moni vanhempi tuntee olonsa avuttomaksi, kun omat konstit eivät aina tunnu auttavan. Apteekistakin voi kysyä apua ja neuvoja. Pienet vaivat helpottavat usein apteekin itsehoitotuotteiden avulla tai kotikonstein. Ja apteekista ohjataan varmasti lääkäriin, jos vaiva kuulostaa vakavammalta.

Tähän tarinaan on hyvä päättää tämä vuosi ja ottaa uusi vuosi vastaan. Uusi tulokas on aina alussa suuri arvoitus, mutta minä toivon siitä mahdollisimman hyvää teille kaikille!

Katariina Kalsta
Proviisori, Apteekkariliitto