Tärkeä tiedote   |  23.07.2024  Paramax Rap -valmisteessa virheellisiä pakkausmerkintöjä

‹ Takaisin

  |  24.09.2014

Rokotteella suojaa

Influenssarokote suojaa ikävältä sairaudelta. Riittävä rokotuskattavuus on tärkeää.

Joulun jälkeen alkaa usein kuulua uutisia influenssarintamalta. Varuskunnista se yleensä käynnistyy.

Influenssa on ikävä sairaus, joka pahimmillaan johtaa jälkitauteineen sairaalahoitoon. Iäkkäämmille tai jo muuten heikkokuntoisille sairaus voi olla jopa kohtalokas. Mutta on tauti ikävä myös meille työikäisille. Influenssan kourissa kuluu helposti useita viikkoja, kova kuume ja lihaskivut pitävät tiukasti vuoteessa. Jälkikäteen toipilaana on heikko olo pitkään.

Jokavuotinen kaupunkilegena kertoo, että rokotteen ottamisen jälkeen tuli tauti. Kuumetta - ja sen jälkeen koko vuosi meni sairastellessa. Tutkimusten mukaan influenssarokotteen haitat ovat kuitenkin melko vähäisiä. Yleisimmin pistoskohdan kipuilua ja punoitusta muutaman päivän rokottamisen jälkeen. Se on koettu, ei ollut paha juttu.

Monella työpaikalla tarjotaan työntekijöille mahdollisuutta rokotukseen. Rokote kannattaisi ottaa, koska sillä suojataan paitsi yksilöä myös yhteisöä. Mitä kattavammin meidät suomalaiset rokotetaan, sitä vähemmän taudilla on mahdollisuuksia levitä. Näin suojaamme myös niitä läheisiämme, jotka eivät rokotetta voi ottaa.

Katariina Kalsta,
Proviisori, Brand Manager
Suomen Apteekkariliitto