‹ Takaisin

  |  20.02.2017

Terveydeksi, Suomi!

Lääkityksen tarkistuspalvelu tukee lääkehoidon onnistumista kotona.

Apteekit onnittelevat 100-vuotiasta Suomea tarjoamalla 1000 Lääkityksen tarkistuspalvelua maksutta. Mukana on lähes 250 yksityistä apteekkia. Palveluun ilmoittaudutaan tämän sivuston kautta. Ilmoittautuminen sulkeutuu, kun 1000 ilmoittautumista on täynnä.

Lääkityksen tarkistuspalvelu tukee lääkehoidon onnistumista kotona. Palvelussa käydään asiakkaan lääkitys läpi ja varmistetaan, että asiakas hallitsee lääkehoitonsa. Samalla varmistetaan, että lääkkeet sopivat käytettäväksi yhtä aikaa, eikä käytössä ole iäkkäille sopimattomia lääkkeitä.

Palvelussa on aikaa keskustella mieltä askarruttavista asioista apteekin asiantuntijan kanssa. Samalla voi varmistaa, että tietää, mihin tarkoitukseen lääkkeitä käytetään ja miten niitä käytetään.

Asiakas saa palvelusta itselleen ajantasaisen lääkityslistan. Palvelusta tehtävän raporttiin kirjataan myös muita lääkehoidosta tehtyjä havaintoja.

Haluamme tällä hankkeella herätellä suomalaisia huolehtimaan omasta lääkehoidostaan. On tärkeää, että lääkkeen käyttäjä tietää, miksi ja miten lääkettä pitäisi käyttää. Moni on huolestunut omasta lääkehoidostaan ja myös se on helpottava tieto, kun palvelussa todetaan, että kaikki on kunnossa.

Terveydeksi, Suomi!

Katariina Kalsta
proviisori, Apteekkariliitto