‹ Takaisin

Henkilö  |  25.03.2024   |  JAANA KALLIOKOSKI   |  SAMPO KORHONEN

Janni Hussi: ”Olen itseni pahin kriitikko”

Yrittäjä ja mediapersoona Janni Hussi päätti viime vuonna höllentää ja tehdä aiempaa enemmän valintoja hyvinvointinsa eteen. Päätöksen myötä Jannille aukesi myös aivan uudenlainen ura rallikartturina.

Tällä hetkellä voin hyvin. Viime vuoden teemanani oli omaan hyvinvointiin panostaminen ja sille ajan järjestäminen, mikä onnistui tosi hyvin. Tein tietoisen päätöksen, että omalle treenille ja nukkumiselle pitää jättää aikaa, ja ravinto on seurannut perässä. Ravinnon suhteen olen ollut aika rento. Minulla on ollut aiemmin haasteita syömisen kanssa, ja nyt kun elämässä on hyvä balanssi, en halua kiinnittää syömisiin liikaa huomiota. 

Viimeisen vuoden aikana olen vähentänyt töitä ja alkanut keskittyä palautumiseen. Jätin työni Radio Suomipopin aamuradiossa viime keväänä, mutta jättäydyin syrjään myös monista muista operatiivisista tehtävistä. Ja toki viime vuosi oli merkityksellinen senkin vuoksi, että menin kesäkuussa naimisiin!

Joka päivä pyrin tekemään pieniä arkisia tekoja oman hyvinvointini eteen. Otan usein viiden minuutin hengähdyshetkiä tietokoneella työskentelystä. Yritän valita salaatin, vaikka välillä tekisi mieli syödä burgeriateria. Käyn avantouinnilla, sillä se tekee minulle hyvää – vaikka aina ei huvittaisi. 

Uudenlaista tekemistä on kisaaminen rallin MM-sarjassa Lauri Joonan kartturina WRC2-luokassa. Kaikki lähti siitä, että vitsailin aamuradion suorassa lähetyksessä, että ei kai se ralli nyt niin vaikeaa voi olla. Sitten ralliautoilija Sami Pajari soitti ja haastoi minut kokeilemaan. Kun muutama satatuhatta ihmistä kuuli sen, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla. Jäin kerrasta koukkuun!

En pärjäisi ilman kahvia. Olen pahassa kofeiinikoukussa. En myöskään pärjäisi ilman perhettäni, ystäviä, Harri-villakoiraani tai liikuntaa. Minusta tulee kärttyinen, jos en pääse liikkumaan. Esimerkiksi kun olkapääni leikattiin ja tuli muitakin liikuntarajoitteita, seinät meinasivat kaatua päälle. Heti kun pääsin kuntopyörän päälle, minusta tuli parempi ihminen. 

Haasteellisinta arjessa on laittaa puhelin pois. Kun some on osa työtäni, välillä työn ulkopuolella on haastavaa pysyä puhelimesta erossa. On hankala erottaa työ vapaa-ajasta, koska some on toisaalta ihan mukavaa tekemistä.  

Tavoitteenani on säilyttää tasapaino, eikä se ole aina niin helppoa. Nyt kun olen löytänyt hyvän balanssin omaan suorittajaluonteeseeni, meinaan hirveän helposti lipsahtaa takaisin liiallisen tekemisen pariin. Tiedostan, että olen itselleni aika ankara ja itseni pahin kriitikko.

Täydellinen aamu alkaa Harri-koiran pusuilla, kupilla kahvia, hedelmällä, lempeällä aamutreenillä, avantouinnilla ja sen jälkeen isolla kulhollisella puuroa. Koska työskentelen yrittäjänä, tällaiset aamut ovat onneksi usein myös mahdollisia. Olen pyhittänyt omalle hyvinvoinnilleni aamut, koska näistä teoista minun on helpompi pitää kiinni aamuisin, ennen kuin napsautan työmoodin päälle. Illalla oman hyvinvointiajan järjestäminen on aamua vaikeampaa, sillä työpäivä venähtää usein pitkäksi.  

Lautaselle valitsen nykyään usein kasviksia, vaikka olenkin sekasyöjä. En ole aina pitänyt kasviksista, vaan opettelin syömään niitä lukiossa, kun innostuin terveystieteistä. Teininä elin einesruoalla. Puoliso on onneksi intohimoinen kokki, ja hänkin on viime aikoina kiinnostunut terveellisistä elämäntavoista, joten asiat menevät meillä kivasti yksiin. 11-vuotias Harri on kovasti perso herkuille ja on siksi jatkuvalla dieetillä, muuten koira tursuaisi kuin pullataikina. 

Omalla ajallani kaipaan olla ihan yksin. Vaikka olenkin sosiaalinen ihminen ja tykkään olla ihmisten parissa, tarvitsen yksinoloa palautuakseni. Lataudun kuuntelemalla äänikirjaa, musiikkia tai vain olemalla tekemättä mitään. Usein hiljaisuus toimiikin parhaiten. 

Salainen paheeni ovat hajuvedet. Rakastan tuoksuja! Tämä saattaa tulla lapsuudestani, sillä aina kun äidiltäni loppui hajuvesi, sain sen pullon ja lantrasin jämät veteen itseäni varten. Jossain vaiheessa ryhdyin itse tekemään hajuvesiä liottamalla muun muassa ruusun terälehtiä. Minulla on kymmeniä hajuvesiä, ja valitsen tuoksun ranteeseeni päivän fiiliksen mukaan. On tummia maskuliinisia tuoksuja, hedelmäisiä ja sporttisia sekä energisoivia sitruspohjaisia tuoksuja. Tiedostan myös sen, että moni ihminen on hajuherkkä.   

Yritän lisätä yhdessäoloa minulle tärkeiden ihmisten kanssa. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän ymmärrän, miten rajallista aika on. Perheeni asuu Kuusankoskella ja itse asun Sipoossa, ja koen, että haluaisin päästä käymään heidän luonaan vielä useammin.

Janni Hussi on mukana mm. Koti koiralle -sarjassa ja Syke-draamasarjassa, joita voi seurata Neloselta tai Ruutu+:sta.

Apteekki

APTEEKKIHAKU