‹ Takaisin

Ihonhoito  |  23.09.2014

5 vinkkiä kuivien käsien ja jalkojen hoitoon

Mikä auttaa käsien kuivumiseen? Saako halkeilevat kantapäät kuntoon?

  1. Kylmä ilma ja viima kuivattavat käsiä, ja pakkasella jalkapohjat voivat hilseillä ja halkeilla, varsinkin jos jalkineet eivät lämmitä tarpeeksi. Käsineet siis käteen aina ulkona, ja lämpimät sukat ja kunnon talvijalkineet käyttöön.

  2. Ihon kuivumista voi estää säännöllisellä, jokapäiväisellä rasvaamisella. Talvella ihovoide on hyvä vaihtaa rasvaisempaan ja siten paremmin suojaavaan valmisteeseen.

  3. Entä jos iho kuivuu korpuksi? Käsille yöksi kunnon kerros rasvaista voidetta, unohtamatta sormenpäitä ja kynsinauhoja. Päälle puuvillakäsineet. Päivällä voi käyttää kevyempää voidetta aina käsienpesun jälkeen. Jaloille yöksi: kunnon kerros rasvaista voidetta hierotaan jalkapohjiin ja kantapäihin. Varpaanvälejä ei pidä rasvata, koska rasva hauduttaa varvasväleissä. Rasvan päälle mukavat puuvillasukat yöksi.

  4. Jos pesu kuivattaa liikaa käsiä, vaihda saippua kevyeen vesipitoiseen perusvoiteeseen. Se irrottaa lian ja hoitaa kuivaa ihoa. Samalla voiteella voit pestä ja kosteuttaa ihosi.

  5. Lääkärin pakeille kannattaa hakeutua, jos käsissä tai jaloissa on ihottumaa tai sitkeää kutinaa. Silloin ei perusvoitelu yksistään riitä, vaan tarvitaan lääkevoidetta sammuttamaan ihoon mahdollisesti syntynyt tulehdus.

Lähde: Maria Aitasalo, erikoissairaanhoitaja, Ihopiste Helsinki
Teksti Ilpo Salonen

Julkaistu Terveydeksi! 4/2012

Apteekki

APTEEKKIHAKU